Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahşap atıkları “sanatsal dokunuş” ile ekonomiye kazandırıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

KASTAMONU (AA) – SEMİH YÜKSEL – Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde ahşap el sanatları işiyle uğraşan Şükrü Aydemir, doğadan, ağaç işleme atölyeleri ve diğer iş yerlerinden topladığı atıkları, dekoratif ürünler haline getirip piyasaya sunuyor.

Farklı iş gruplarında çalışarak geçimini sağlayan 41 yaşındaki Şükrü Aydemir, 5 yıl önce hobi olarak başladığı ahşap işleme işinde zamanla kendini geliştirdi.

Halk eğitim merkezince düzenlenen el sanatları kurslarına katılan Aydemir, kurduğu atölyede ahşap atıkları, abajur, saat ve çeşitli süs eşyalarına dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

Aydemir, eserlerinin ham maddesini ise genellikle doğadan ve ağaç işleme atölyelerindeki atıklardan elde ediyor.

Sosyal medya aracılığıyla da yaptığı eserleri satan Aydemir, Türkiye'nin farklı bölgelerinin yanı sıra Almanya, Amerika, Macaristan, Nijerya ve Hollanda'ya ürün satmayı başardı.

– "Ahşap parçaları geri dönüşümle hayat bulabilir"

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu'nun yüz ölçümünün yüzde 70'e yakınının orman olmasının ciddi potansiyel oluşturduğunu söyledi.

Manavdan aldığı meyve ve sebze kasalarının, dalgaların karaya attığı ağaç parçalarının bile kendisi için ham madde olduğuna işaret eden Aydemir, "Vatandaşların çoğu kez değersiz gördüğü ahşap parçalarının büyük kısmı, geri dönüşümle yeniden hayat bulabilir. Biz de teknik ve hayal gücünü bir araya getirip bugüne kadar binin üzerinde dekoratif ürüne imza attık." ifadelerini kullandı.

Aydemir, vatandaşların, yaptığı eserlere doğal olması dolayısıyla yoğun ilgi gösterdiğini, bunun da kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

Ürünlerinin yurt dışından da talep gördüğüne dikkati çeken Aydemir, şunları kaydetti:

"İnternet ortamında ürünlerimizi paylaşıp dünyanın farklı bölgelerindeki insanların da ilgisini çekebiliyoruz. Gerek alanımızla ilgili fuarlara katılarak gerekse festivallerde stant açarak kendimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. Her zaman yeni arayışlar içindeyiz. İnsanların ilgisi çok büyük, bu da bizleri ziyadesiyle sevindiriyor."