Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afiliasyonda 2 hastane devre dışı

GRÜ Tıp Fakültesi’ndeki doktorların

GRÜ Tıp Fakültesi’ndeki doktorların hangi hastanelerde çalışacakları belirleniyor. İlk aşamada 2 hastanenin devre dışı bırakılması gündeme geldi.

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli doktorların Sağlık bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde çalışmalarına olanak sağlayan ve afiliasyon olarak bilinen sistemin devreye girmesi için Sağlık Bakanlığı’nın onayı beklenirken Giresun’daki çalışmalarda devam ediyor.

İKİ HASTANE DEVRE DIŞI BIRAKILACAK

Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneler Birliği ve üniversite yetkililerinin üzerinde çalışma yaptıkları afiliasyon sistemine göre Tıp Fakültesi doktorlarının branş hastanesi olarak kabul edilen Fizik Tedavi ile Göğüs hastalıkları hastanelerinde çalışmamaları günde geldi. Fizik ve Göğüs alanı uzmanlık olan Tıp Fakültesi hocalarının bu hastaneler yerine devlet hastanesinde çalışmaları prensibi benimsendi. Tıp Fakültesi doktorları bunun dışında Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesinde poliklinik yapabilecekler. Sağlıktaki afiliasyon sistemine göre devlet hastanesindeki bazı doktorlarda halen tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılan binada poliklinik yapacak. Sistem Bakanlığın onayının ardından devreye girecek.