Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFİLİASYON 2 İMZAYA KALDI

GRÜ Rektörü ile Kamu

GRÜ Rektörü ile Kamu Hastaneler Birliği başkanı imzaladıktan sonra uygulama başlayacak.

Uzun zamandan bu yana Sağlıkta Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarının Sağlık Bakanlığına bağlı ildeki hastanelerde çalışmasını sağlayacak olan afiliasyon uygulamasının 2 imzaya kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre GRÜ rektörü ile Kamu Hastaneler Birliği başkanın imzasının ardından afiliasyon uygulaması başlayacak.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, geçtiğimiz hafta sonu sona eren Giresun Günlerinin kapanışında yaptığı açıklamada Sağlık bakanlığı ile YÖK ün afiliasyon için protokolü imzaladığını müjdelemişti. Yetkililer afiliasyonun Devlet hastanesinin yanı sıra Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi ile GRÜ nün halen kullandığı Öner Hekim Tıp Fakültesi Hastanesinde uygulanacağını söylediler.

CANİKLİ, “TIP FAKÜLTESİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 20 Eylül’de 350 yataklı Araştırma Hastanesinin ihalesinin yapıldığını odaların yarısı tek yarısı çift kişilik, beş yıldızlı otel ayarında olacağını söyledi. Canikli, “Giresun Tıp Fakültesi bütün hastalıklara şifa dağıtamaya devam edecek ama özellikle onkoloji ve hematolojide uzmanlaştırmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmaları tamamladık, dünyanın birçok ülkesinden insanların geldiği şifa aramak isteyeceği bir yer haline getiriyoruz” dedi.