Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD’dan dağcılara kurtarma eğitimi

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2015 yılında eğitimlere tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Giresun Üniversitesi Dağcılık Arama ve Kurtarma Topluluğu Üyelerine eğitim verildi.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden öğrencilerden oluşan Giresun Üniversitesi Dağcılık Arama ve Kurtarma Topluluğu Üyelerine  “Temel Afet Bilinci Eğitimi” ve “Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” verilmesi talebi üzerine bir eğitim düzenlendi.

Eğitimde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitim salonunda Eğitim Uzmanı Göksel Elifoğlu tarafından Dağcılık Arama ve Kurtarma Topluluğu Üyelerine Sivil Savunma, KBRN, Yangın, Diğer Afetler ve Hafif Arama Kurtarma konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Valilik araç park alanında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibince topluluk üyelerine uygulamalı olarak arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı yapıldı. Yapılan eğitimler sonunda Giresun Üniversitesi Dağcılık Arama ve Kurtarma Topluluğu ekip lideri Emirhan Çelik verilen eğitimlerin çok verimli geçtiğini dile getirerek, aldıkları bilgilerin kendi çalışmalarında da fayda sağlayacağını ve bu tür çalışmaların devam ettirilmesi gerektiğini söyleyerek olası arama ve kurtarma görevlerinde Giresun Üniversitesi Dağcılık Arama ve Kurtarma Topluluğu Üyelerinin gönüllü olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibine destek verebileceklerini söyledi.