Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD Ordusunda Giresunlu subayın rütbe töreni

Giresunlu Mehmet Mican Çavuşoğlu,

Giresunlu Mehmet Mican Çavuşoğlu, 18 yıldır ABD Ordusunda başarıyla görev yapıyor. Önceki gün ABD’nin Florida eyaletinde kızının okulunda yapılan töreninde babasına terfi rütbesini kızı Dilahan Çavuşoğlu taktı.

BABA ÇAVUŞOĞLU KIZINA SÜRPRİZ YAPTI

Uzun yıllardır ABD ordusunda görev yapan Giresun Ülper Köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Mican Çavuşoğlu, terfi rütbesini kızının okulunda büyük bir sürpriz ile kızı Dilahan Çavuşoğlu taktı. Florida Yüksek Eyalet Üniversitesi Okulu’nda 5. sınıf öğrencisi olan Dilahan Çavuşoğlu’ndan habersiz düzenlenen terfi törenine Çavuşoğlu’nun silah arkadaşları ile rütbeli askerler, okul öğrencilerinin yanı sıra aileler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Mehmet Mican Çavuşoğlu, personel Çavuşuluğu ndan birinci sınıf Çavuş rütbesine terfi ederek törende, kızına büyük sürpriz yaparak rütbesi alkışlar arasında takıldı. Çavuşoğlu, “Kızımın bu anı hayatının sonuna kadar hatırlamasını istiyorum, üniforma giymekten gurur duyuyorum, kızımın gelecekte benim ile gurur duymasını istiyorum” dedi.
Mehmet Mican Çavuşoğlu’nun kızı, Dilahan Çavuşoğlu ise, “Babam ile gurur duyuyorum ve bu onuru elde ettiğim için çok mutlu ve gururluyum” şeklinde konuştu. Mehmet Çavuşoğlu şu anda Florida’ın Tallahassee askeri üstünde üst düzey görevli olarak ABD Ordusunda çalışıyor. 18 yıldır ABD Ordusu’nda başarıyla görev yapan Çavuşoğlu, Almanya, Irak ve Afganistan’da önemli görevlerde bulunmuş rütbeli başarılı bir asker olarak biliniyor.

TÜRK ASKERİNE ÇUVAL VAKASINDA CAN YOLDAŞLIĞI YAPMIŞTI

Çuval vakası sırasında ABD birlikleri tarafından gözaltına alınan 11 Türk askerine can yoldaşı olan Türk asıllı Giresunlu Amerikalı Çavuş Mehmet Mican Çavuşoğlu, önemli görev üstlenmişti. 4 Temmuz 2003’teki Irak’ın Süleymaniye kentindeki baskınında gözaltına alınan 11 Türk askerine tercümanlık yapan Bağdat Havaalanı’nda görevli Giresunlu ABD Ordusunda askerlik yapan Çavuş Mehmet Mican Çavuşoğlu o dönem yaşananlara tanıklık etmişti.

Hasan Çelik/ABD