Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harşit Savunması Şehitleri Kabaktepe’de Anıldı: Yürüyüşe Yoğun İlgi

Birinci Dünya Savaşı’nda Harşit Vadisi’nde vatan savunması sırasında şehit düşen askerler, Gümüşhane’nin Kabaktepe mevkiinde düzenlenen anma yürüyüşüyle yad edildi. Etkinliğe Rektör Can liderliğindeki GRÜ heyeti ile birlikte çok sayıda üst düzey protokol ve vatandaş katıldı.

Birinci Dünya Savaşı'nda Harşit Vadisi'nde vatan savunması sırasında şehit düşen

KABAKTEPE’DE ŞEHİTLER ANILDI

Birinci Dünya Savaşı’nın kritik cephelerinden Harşit Vadisi’nde, 1916-1917 yıllarındaki Rus işgali sırasında vatan savunması uğruna şehit düşen askerler, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Güvende Yaylası Kabaktepe mevkiinde düzenlenen anlamlı bir yürüyüşle anıldı. 7-8 Kasım 1917 tarihlerindeki mücadelelerde şehit olan kahramanlar için düzenlenen bu anma etkinliği, geniş katılımla gerçekleşti. Bu yürüyüş, Harşit Savunması’nın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

GRÜ HEYETİ VE ÜST DÜZEY KATILIM

Anma yürüyüşüne Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can liderliğindeki kalabalık bir heyet iştirak etti. Heyette Prof. Dr. Sezai Balcı, Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Ömer Akbulut, Doç. Dr. Mustafa Tunçer, Dr. Öğr. üyesi Seyfullah Kara, Dr. Yunus Mercimek, Öğr.Gör. İsmail Bayram, Öğr. Gör. İksan Köse, Öğr.Gör. Ahmet Öztürk, Öğr.Gör. Refik Yılmaz ve Öğr.Gör. Arif Emre Özdemir gibi isimler yer aldı.

Etkinliğe katılan üst düzey protokol arasında Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Tuncay Altuğ, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas ve Ali Temür, Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, eski milletvekili Ahmet Gündoğdu ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız da bulunuyordu.

HALK VE YEREL YÖNETİMLERDEN BÜYÜK İLGİ

Harşit Savunması şehitlerini anma etkinliğine Gümüşhane ve Giresun’un bölgedeki ilçelerinin Kaymakam ve Belediye Başkanları ile birlikte çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi, sivil toplum ve siyasi parti örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş da katılarak şehitlere olan minnetlerini gösterdi.

GRÜ’DEN ANMA MESAJI

Giresun Üniversitesi heyeti, program sonunda yaptığı açıklamada, “Bu programın, Harşit’in aziz hatırasına yakışır biçimde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesini temenni ediyor; tüm şehitlerimizi en içten duygularımızla rahmet ve minnetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bu mesaj, Harşit Vadisi’ndeki mücadelenin gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı.