Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nerede bu 600 bin ton fındık?

Fındık alımı yapan manavlar

Fındık alımı yapan manavlar TMO’nun piyasaya girmesinin kendilerini etkilediğini belirterek, 700 bin ton rekolte açıklandığını, TMO’nun 100 bin ton alım yaptığını belirterek, “Nerede bu 600 bin ton fındık” diye sordular.

Fındık Manavları 700 bin ton fındık rekoltesi açıklanmasına karşın fazla fındık alamadıklarını, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 100 bin ton aldığını, üreticinin elinde ise fındık kalmadığını belirterek, ‘nerede bu 600 bin ton fındık’ diye sordular. Üreticinin halinden memnun olduğunu söyleyen manavlar, alacaklarını bile üreticiden alamadıklarını belirterek, üreticinin manava borcunu ödemek yerine fındığını TMO’ya götürdüğünü dile getirdiler.

“TMO MANAVLARI ETKİLEDİ”

TMO’nun piyasaya girmesini değerlendiren manavlar; “TMO’nun piyasaya girmesi biz manavları etkiledi. Şundan dolayı etkiledi; manavlar zaten millete verdiği parayı bile toplayamadı. Manavların parasının yüzde 60-70’i halkın sırtında duruyor. Halkta fındığını TMO’ya verdi. Peşin parasını da alınca daha da manavın yanına uğramadı. Bu sene manavların hepsi TMO’dan dolayı etkilendi” dediler. Manavlar, üreticinin elinde fındık kalmadığını aktararak, şunları kaydettiler: “Bu fındık sezonunda fındık fazla denildi. Bu yıl geçen sezon ki mevcut fındıktan çok fazla fındık olmadı. Manavın elinde fındık yok. Köylünün elinde de fındık yok. TMO’nun aldığı zaten 100 bin ton kadar bir fındık. 700 bin ton fındık var deniyordu. Bunun 600 bin tonu nerede? Köylüde de yok.”