Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 Aralık İl İl Güncel Fındık Fiyatları

4 Aralık 2023 Pazartesi günü Karadeniz’de illere göre serbest piyasada kabuklu fındık alım fiyatları ne kadar? Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Kocaeli’nde güncel fındık fiyatları ne kadar?

4 Aralık 2023 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı bu sezon için belirlenen fındık fiyatlarına rağmen serbest piyasada yaşanan dalgalanmalar, üreticileri olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Erdoğan’ın belirttiği gibi levant kalitesi için 82,5 TL, Giresun kalitesi için 84 TL olarak belirlenen fiyatlar, kısa sürede serbest piyasa fiyatlarının üzerine çıkmış olsa da istikrarlı bir seyir izleyemedi.

Giresun’da 50 randıman kabuklu fındık fiyatı kısa süreliğine 110 TL’nin üzerine çıktığı ancak daha sonra 101 TL’ye kadar geriledi. Diğer illerde de genel olarak fiyatların çok fazla değişiklik göstermediği gözlemlenirken, bazı illerdeki güncel fındık fiyatları ise şöyle:

Ordu: 88-92 TL

Trabzon: 90-93 TL

Samsun: 89-95 TL

Sakarya: 90-104 TL

Düzce: 89-94 TL

Zonguldak: 89-92 TL

Kocaeli: 89-93 TL

Fındık üreticilerinin fiyat dalgalanmalarına karşı dikkatli bir şekilde hareket etmeleri gerekiyor. Gelişmeleri yakından takip eden ve anlık fiyat değişikliklerine karşı çözümler üreten üreticiler, fındık sektöründeki geleceği şekillendirmeye devam edecek.