Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

300 derece sıcaklıkta oruç tutuyorlar

Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için

Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için 250 ile 300 derece sıcaklıktaki fırının karşısında çalışan fırıncılar, oruçlarını tutarak çalışmaya devam ediyor.
15 yıldır fırınlarda ekmek ustalığı yapan Sinan Sarıyar (32), 250 ile 300 derece sıcaklıktaki fırının karşısında ve nemli bir havada oruç tutarak çalışmanın çok zor olduğunu ama artık alıştığını belirtti. Sarıyar, “Havaların çok sıcak olmasına rağmen orucumuzu tutuyoruz, halkın isteğine cevap vermeye çalışıyoruz, seve seve yapıyoruz bu mesleği. Zorlukları var ama çıraklıktan ustalarımızın sözünü dinleyerek böyle bir ustalık konumuna geldik” dedi.
“HAVALARIN SICAK OLMASI MAZERET DEĞİL”
“Havanın sıcak ve nemli olmasına rağmen orucumuzu tutuğumuz için şükrediyoruz” diyen Sarıyar, “Zorlandığımız günler oluyor özellikle müşterilerin sıkıştırdığı akşam saatlerinde ama tabii ki Allah onun kolaylığını veriyor. Onu bir mazeret olarak görmüyorum. Bir insanın içinde oruç tutmak varsa sıcaklık veya soğukluk diye bir şey yok. Biz de bu şartlarda en iyi şekilde orucumuzu tutuyoruz ve Allah onun kolaylığını veriyor” diye konuştu.