Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bu haberin fotoğrafı yok

TRABZON (AA) – CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının yokluklar içinde bağımsızlık mücadelesi verdiklerini, bunun sonucunda 29 Ekim 1923'de Türk milletinin özlediği ve hak ettiği yönetim şekli olan cumhuriyetin ilan edildiğini ifade etti.

Halkın iradesini temel alan Cumhuriyet ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet bilinci, bilim, adalet, eşitlik ve özgürlük temelini esas alan büyük bir medeniyet yürüyüşüdür. Atatürk ve silah arkadaşlarının attığı temeller üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz, Türk milletinin engin ferasetiyle çağdaş medeniyetler hedefine doğru emin adımlarla yürümektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türk milleti emniyet ve saadetini sağlayan medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir' diyerek ulusumuza hedef göstermiş ve bu ilkeler ışığında hareket edilmesini dilemiştir. Cumhuriyetimizin temelleri o kadar sağlam atılmıştır ki üzerine tekrar saltanat ve tek adam rejimlerini adeta kaçak kat çıkar gibi monte etmeye çalışanların başarılı olma şansları hiç yoktur. Halkımız büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetin kıymetini bilmektedir. Egemenlik kayıtsız şartsız sonsuza kadar milletin olmaya devam edecektir."