Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

– Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, mesaj yayımladı

Bu haberin fotoğrafı yok

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasından sonra Cumhuriyet rejimine giden yolun açıldığını belirtti.

Cumhuriyetin demokrasinin gereği olarak halkın iradesinin ülke yönetimine yansımasını ifade ettiğini aktaran Genç, şöyle devam etti:

"Irkı, dili, inancı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşan herkesin eşit şekilde ülke yönetiminde iradesinin temsil edilmesidir. Bu anlamıyla bundan 96 yıl önce temeli sağlam bir şekilde atılan cumhuriyet rejimi, her geçen yıl daha da güçlenerek, Türk milletinin bütün varlığıyla sahiplendiği ve canı pahasına koruduğu bir hüviyete bürünmüştür."

Genç, Türkiye Cumhuriyeti devletini her alanda güçlendirmenin, her bir Türk vatandaşının görevi olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 96. senesini bir kez daha şevk ve heyecanla kutluyoruz. Bütün vatandaşlarımızın her birinin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu vesileyle bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için şehit düşen kahramanlarımıza Yüce Mevladan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yad ediyorum."

İstiklal harbini zafere taşıyan, Cumhuriyete hayat veren ruhun, 96 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu işaret eden Genç, bu ruhu hiçbir gücün yok edemeyeceğine dikkati çekti.