Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

GİRESUN (AA) – 23

GİRESUN (AA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Giresun'un Şebinkarahisar, Görele, Eynesil, Güce, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Şebinkarahisar ilçesinde Hükumet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam etti.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları gösterileri de yapıldı.

Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Gül Koşar Derbeder, 23 Nisan 1920'de iki bin yıllık Türk tarihinde ilk kez, ülke yönetiminin halka verildiğini vurgulayarak, 23 Nisan'ın bir devrim olduğunu söyledi.

Gül Koşar Derbeder, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi size düşen içinizdeki coşkuyu asla kaybetmeden ailenize, ülkemize ve milletimize faydalı olmanızdır. Bu cennet vatanın her köşesini sevgi ile kucaklamak, Ulu Önder Atatürk'ün emanet ettiği değerleri ileri taşımaktır."

Törene, Şebinkarahisar Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, İlçe Jandarma Komutanı Mahir Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kıran, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

– Görele

Görele ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk büstüne çelenk sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Görele Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde devam programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünyayla paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İşte bu diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik beraberlikti, kurtuluş sevdasıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı. Türkiye'nin aydınlık yarınlarıydı. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım."

Törende çuval, yumurta taşıma ve halat çekme yarışmaları da düzenlendi. Tören, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi sonrasında hazırlanan gösterilerle sona erdi.

– Eynesil

Eynesil'deki tören Kaymakamlık binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ve Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Mustafa Yüksel İlköğretim Okulunda devam eden törende, şiirler okundu, çeşitli gösterilerin yanı sıra halk oyunları gösterileri de yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven, eğitimciler olarak çocukları milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerlere açık nesiller olarak yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Törene, Eynesil Kaymakamı Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Ahmet Alkan, İlçe Emniyet Müdür vekili Osman Ziya Aksu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

– Güce

Güce ilçesinde belediye meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, Güce Belediyesi Sosyal Tesislerinde devam etti.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Aydın, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'da tüm dünyada sevgi, saygı, barış hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının yeşermesini diledi.

Şiirlerin okunduğu, folklor gösterilerinin sergilendiği tören, şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, İlçe Jandarma Komutanı Halit Yılmaz, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

– Yağlıdere

Yağlıdere'de Mustafa Kemal İlkokulunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam etti.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları gösterileri de yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk'ün konuşma yaptığı törene, Yağlıdere Kaymakam vekili Dede Musa Baştürk, Belediye Başkanı Yaşar İbaş, İlçe Jandarma Komutanı Remzi Aslan, İlçe Emniyet Amir vekili Ziya Diner, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

– Doğankent

Doğankent'te Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İlçe stadında devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları gösterileri de yapıldı.