Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

KASTAMONU (AA) – 23

KASTAMONU (AA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kastamonu ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tosya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Demirci'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından halk oyunları, jimnastik ve dans gösterileri gerçekleştirildi.

Gösterilerin ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Volkan Kavaklığil, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

– Hanönü

Hanönü'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Şehit Faruk Karagöz İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda ise okulun sınıf öğretmeni Şaban Korkmaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

Halk oyunları gösterilerinin ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve tören geçişiyle program son buldu.

Törene Kaymakam Hasan Doğan, Belediye Başkanı Serkan Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

– İhsangazi

İhsangazi ilçesinde 21 Nisan'da traktörün devrilmesi sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesi nedeniyle gösteriler iptal edildi.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Nihat Kılıç, İhsangazi İlk ve Ortaokulunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, öğrencileri Tarık Emici'nin elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, bu nedenle programda sadece şiir okunacağını söyledi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Programa Kaymakam Vekili Muhammed Öztaş, Belediye Başkanı Hayati Sağlık ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

– İnebolu

9 Haziran Stadyumu'ndaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çakır'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu, şiirler okundu.

Programın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

– Şenpazar

Şenpazar ilçesinde otogar mevkinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, eski Şenpazar ilkokulu ve ortaokulu bahçesinde devam etti.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu, halk oyunları ve gösterilerin yapıldığı programa Kaymakam Orhan Yalınız, Belediye Başkanı Cem Çınar ve vatandaşlar katıldı.

– Abana

Abana ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenle kutlandı.

İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunumu yapıldı.

Daha sonra spor Salonunda devam eden programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak, öğrenciler gösteri sundu.

Programda, çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere protokol üyelerince hediyeleri takdim edildi.

Törene Bozkurt Kaymakamı ve Abana Kaymakam Vekili Barbaros Akbulak, Belediye Başkanı Yunus Akgül, Emniyet Amiri Ferhat Gül, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.