Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

SAMSUN (AA) – Samsun

SAMSUN (AA) – Samsun ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Kavak'ta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük'ün Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunmasının ardından kutlama programına Kavak Spor Salonu'nda devam edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 19 Mayıs İlkokulu sınıf öğretmeni Bünyamin Atlı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından öğrenciler, oratoryo, şiirler ve şarkılar seslendirdi.

Program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa Kaymakam Recep Koşal, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Umut Özhan, Emniyet Müdür Vekili Seyfettin Güveli, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

– Bafra

Bafra ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

İlçedeki kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Katipoğlu, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920'de güneş halini alan bağımsızlık meşalesinin 15 Temmuz akşamı olduğu gibi her hainliğe karşı kendisini tekrar gösterdiğini, 99 yıldır aynı heyecanla devam ettiğini söyledi.

Konuşmanın ardından müzik, halk oyunları gösterileri sunuldu, şiirler okundu ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Kaymakam Ahmet Adanur, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Öner, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş ile daire amirleri ve çok vatandaşlar katıldı.

– Havza

Mehmetçik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma programın ardından 25 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen törene geçildi.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okundu, halk oyunları ile spor gösterileri sunuldu.

Törenin sonunda gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

– Vezirköprü

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan tören, Cumhuriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vezirköprü Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı makamını ziyaret eden çocuklar, bir süreliğine makam koltuğuna geçti.

Cumhuriyet Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinden Emirhan Işık, Kaymakam Kudret Kurnaz'ın yerini alırken, 5. sınıf öğrencisi Naz Keskin de Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in koltuğuna oturdu.

Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde devam eden etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi, oratoryo ve şiirlerin okunmasının ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliklere Kaymakam Kurnaz, Belediye Başkanı Edis, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, İlçe Müftüsü Ali Erbaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ile kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

– Ladik

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı'nın Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından kutlamalara, İbrahim Karabacak Spor Salonu'nda devam edildi.

Burada yapılan programda öğrenciler, şiirler okuyup halk oyunları ve çeşitli gösteriler sundu.

Programın sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliklere Belediye Başkanı Nuran Yapıcı Özel, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İlhan Güler, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.