Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

AMASYA (AA) – 19

AMASYA (AA) – 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Suluova ilçesinde kutlandı.

Mahmut Demir Spor Salonu'ndaki kutlamalar, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ile Belediye Başkanı Fatih Üçok'un öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulkadir Saraç, Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele'nin Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Saraç, "Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletinin yine dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve ‘Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır’ diyen büyük önder yediden yetmişe, kuzeylisi, güneylisi, doğulusu, batılısı her insanımızı arkasına alarak Milli Mücadele'yi başlatmış ve tüm yoksulluğa ve yokluğa rağmen bu mücadelede Türk milleti başarı elde etmiştir." dedi.

Ardından okul öğrencileri şiirler okudu. Halk oyunları ekibi ile Belediye Spor Kulübü'nün güreş ve Taekwondo ekipleri birer gösteri sundu.

Kutlamalar çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrenci ve takımlara Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok ve protokol üyelerinin kupa ve madalyalarını vermesiyle son buldu.