Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

SAMSUN (AA) – 19

SAMSUN (AA) – 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Samsun ve ilçelerinde törenle kutlandı.

Havza'da Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının ve Havza'ya gelişinin 100. yılı dolayısıyla Mehmetçik Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun tarafından çelenk sunuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Uzun ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalarının yapılmasının ardından şiirler okundu.

Tekvando ve güreş gösterilerinin yapıldığı kutlamada "özel" öğrencilerin yaptığı bocce maçı, ilgi gördü.

Programın sonunda, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının ve Havza'ya gelişinin 100. yılı dolayısıyla ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Tolga Kiremitçi, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

– Kavak

Atatürk Park ve Meydanı'nda düzenlenen tören, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tunsel Aslankoç'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aslankoç ile ortaokul ve lise öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Program, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

– Vezirköprü

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Gençlik adına konuşmayı, Ayşe Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Süleyha Şeker yaptı.

Çeşitli dallarda ödül alan öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verildiği kutlama programı, hava muhalefetine takıldı.

Yağmur yağmaya başlamasıyla program sonlandırıldı.

Programa Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, İlçe Müftüsü Ali Erbaş, kurum ve kuruluşların müdürleri ile öğrenciler katıldı.

– Bafra

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törende Bafra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi tarafından organize edilen kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Okul öğretmenlerinden Osman Osma'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından kurumlar arası müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa Kaymakam Ahmet Adanur, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş ile siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.