Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bu haberin fotoğrafı yok

KARABÜK (AA) – Karabük Valisi Fuat Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Gürel, açıklamasında, Türk milletinin tarih boyunca esarete boyun eğmediğini bildirdi.

Vatandaşların FETÖ mensubu üniformalı hain ve işbirlikçilerine unutamayacakları bir ders verdiğini belirten Gürel, şunları kaydetti:

"Halkımız o karanlık geceyi kardeşliğin, dostluğun, demokrasi ve millet bilincinin aydınlığı ile parlak bir gündüze çevirmiştir. Tüm hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ediyorum. Canlarını feda eden Karabüklü hemşehrimiz Barış Efe ve Metin Arslan ile şanlı tarihimize isimlerini onurla, gururla yazdıran aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Başkan Vergili de 15 Temmuz gecesinin demokrasiyle cuntanın, bağımsızlıkla sömürü düzeninin, millet ile küresel teröristlerin göğüs göğüse çarpıştığı bir gece olduğunu ifade etti.

Türk halkının demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya gösterdiğini kaydeden Vergili, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, bombalara, tanklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında güçlü bir iradeyle dimdik durmuştur. Bundan 3 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimi, vatandaşımızın destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. Bu vatana hep beraber sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz."

Rektör Polat ise Karabük Üniversitesi olarak 15 Temmuz'un önemini gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, vatandaşların FETÖ ve iş birlikçilerine karşı ellerinde bayraklarıyla meydanlara koştuğunu hatırlatan Polat, "Milletimizin verdiği bu büyük kahramanlık destanı asla unutulmayacak ve daima hatırlanmaya devam edecektir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bayrağımız, vatanımız ve devletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.