Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

SAMSUN (AA) – Havza

SAMSUN (AA) – Havza ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Kevser Parkı'nda program düzenlendi.

FETÖ darbe girişiminin ardından ilçede demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Kevser Cami önünde düzenlenen programın ardından okunan sala ile 3. yılda demokrasi nöbeti tutuldu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan nöbette ilk olarak slayt gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından sırasıyla Saadet Partisi İlçe Başkanı Saffet Ergin, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan Numan Kurt vatandaşlara seslendi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Türk milletinin yüzlerce yıldır birlikte yaşadığını, bu coğrafyada nice savaşlara, nice afetlere, nice badirelere birlikte göğüs gerdiğini söyledi.

Yılmaz, "Milletin silahları ile bu millete kurşun sıkan hainler yüce Türk milletinin azmi ve kararı sayesinde muvaffak olamadılar. Yıllardır ülkemiz üzerinde oyunlar oynayanlar, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan güçler ve tüm dünya, bu milletin yurduna, bayrağına nasıl sahip çıktığını bir kere daha gördü. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar." dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Türkiye'nin coğrafi konumuna dikkat çekerek, "Ülkemiz sırtlanların güzergahında. Dışarıdaki düşmanları biliyoruz ama içimizdeki hainleri tanımamız önemli. Onların bir daha bu şekilde içimizde çöreklenmemesi için gerekli çalışmaları yapmalıyız. O gece kardeşin kardeşe kurşun sıktığı günlere döneceğimizden kortum. Ama bu aziz millet bu sefer hainlere geçit vermedi. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler dilerim." diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz, Başkan Özdemir ve katılımcılar Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan fotoğraf sergisini gezdiler.

Demokrasi programın yatsı namazından sonraki bölümünde ise mehter gösterisi ve ilahi konseri verildi.

Konserin ardından 00.13’te salalar okundu ve vatan nöbeti başladı.

Gece boyunca Havza Belediyesi ve Türk Kızılayı Havza Şubesi tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Programa, Kaymakam Yılmaz, Belediye Başkanı Özdemir ile Havza Garnizon Komutan Personel Yüzbaşı Bahadır Çay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, ilçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Baltacı, protokol üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan, siyasi parti temsilcileri, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.