Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eczacılık Haftası Kutlandı

Giresun’da, 14 Mayıs Eczacılık

Giresun’da, 14 Mayıs Eczacılık Haftası törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törende konuşan 42. Bölge Giresun Eczacı Odası Başkanı Mehmet Akif Çilesiz, Türkiye’de modern bilimsel eczacılığın kuruluşunun 180. yılını kutladıklarını söyledi.

Çilesiz, toplum sağlığını ve kamu yararını her şeyin üstünde tutan sağlık çalışanları olarak hastaların daha iyi bir sağlığa ulaşmalarının her zaman öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“14 Mayıs 1839 tarihinde Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane içerisinde açılan eczacılık sınıfı ile ülkemizde eczacılık akademik bir mesleğe dönüşmüştür. O günden bu yana, yaklaşık 200 yıldır, mesleğimizi ileriye taşımak, insan ve toplum sağlığına değer katmak için adımlar atıyoruz. Önce zarar vermeyeceksin ilkesiyle, halkın sağlığını merkeze alan bir perspektifle hizmet veriyoruz.”

“Eczacılık tarihini, insanlığın tarihinden ayıramayız. Tıpkı eczaneleri mahallelerimizden, yani yaşamın içerisinden ayıramayacağımız gibi.” diyen Çilesiz, şunları kaydetti:

“Halka en yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar, köylerden kentlere, ülkenin her köşesine yayılmış hizmet ağı ile en kolay ulaşılan sağlık çalışanları olarak, kesintisiz ilaç ve sağlık hizmeti veriyoruz. Eczanelerimizin kapısından giren, derman arayan hastalarımızın dertlerine ortak oluyor, çözüm bulmak için her koşulda, canla başla çalışıyoruz.”