Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YİĞİT MAHZUNİ ŞARKILARI

Asıl adı Yiğit Birkan

Asıl adı Yiğit Birkan Demir olan yetenekli genç, 26 Ağustos 1996 Ankara doğumludur. Dedesi Aşık Mahzuni Şerif’e henüz 7 yaşındayken yazmış olduğu şiiri 2007 senesinde YouTube üzerinden saz eşliğinde okuyarak müzik dünyasına giriş yapmıştır. Milyonlarca kişi tarafından izlenen bu video sonrasında keşfedilen Yiğit Birkan Demir, halk ozanı merhum dedesinin severleri tarafından “Yiğit Mahzuni” olarak anılmaktadır.

1999 yılında Melodi Müzik Kursunun en küçük piyano öğrencisi olarak Mehmet Öz’den 2 sene piyano eğitimi almıştır. Ayrıca 2005-2007 yıllarında TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Çocuk Korosunda yer almıştır.

Bir yazı paylaşım sitesinde saz tutmayı ve çalmayı ozan Aşık Mahzuni Şerif’ten, sonraları babası Ali Demir ve dayısı Ali Mahzuni’den öğrendiğini belirtmiştir. Geleneksel halk müziğini geleceğe dönük tınılarla harmanlayarak oluşturduğu albümünü “Seni Düşündüm” hakkında yaptığı bir açıklamada, “Gönül verdiğim bu işte en büyük onur ve esin kaynağım olan, verdiği bayrağı taşımaya çalıştığım ve önce hayranı olduğum büyük üstadım, dedem Aşık Mahzuni Şerif’in aziz ruhu önünde saygıyla eğiliyor, bu albümü O’na armağan ediyorum. Ancak bu değerli geleneğimizi geleceğe taşımak için çok gayretli olmam gerektiğini ve paha biçilmez kültürümüzün yansıması olan halk müziği referansımızı dünyaya daha iyi anlatmamıza ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Müzik dünyasındaki yenilikleri ve çağdaş müziğe dair ne varsa tüm doğru şeyleri barındırmaya çalıştığım eserlerin yansımasının ‘Seni Düşündüm’ albümümde olduğuna inanıyorum.” İfadelerini kullanmıştır. Mahzuni’nin çıkardığı albümler ve müzik eserlerine ulaşmak oldukça kolay önerdiğimiz link üzerinden mp3 formatında Yiğit Mahzuni Şarkıları indir yükleyebilirsiniz.

“Seni Düşündüm” albümü bünyesinde “Seni Düşündüm”, “Kirlenmiş Gömleğim”, “Dumanlı Dumanlı”, “Mamudo”, “Elveda”, “Saçlarını Yolarsın”, “Bana Yücelerden”, “Boşu Boşuna”, “Halim Yaman Böyle”, “Gel Ağlama” ve “Gülüm Naçar” isimli eserleri bulunmaktadır. Yeni çıkan Türk ve Yabancı müzikleri 2021 yeni şarkılar indir sitesini kullanarak takip edebilirsiniz.

Mp3 indir