Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yapılanı kimse kendine maletmesin”

Giresun Belediye Başkanı Kerim

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, uzun uğraşlardan sonra tamamlanan ve açılışı 20 Ekim tarihinden sonra yapılacağını duyurduğu Çavuşlu’daki katı Atık, Tesisleri için “Bu konuyu istismar etmeye kalkan siyasiler var, bu tesisteki en büyük katkı Giresun Belediyesinindir, kimse bunu kendisine mal etmeye kalkışmasın” dedi.
Aksu, Giresun belediye Meclisi toplantı salonunda meclis üyelerinin de katılımı ile düzenlediği basın toplantısında katı atık tesisleri ile ilgili bilgi verdi. Aksu, tesisin tamamının 14 milyon liraya mal olduğunu bunun 7.5 milyon lirasının Giresun Belediyesince karşılandığını, geri kalan miktarın ise İl Özel İdaresi, birlik üyesi belediyelerce karşılandığının altını çizdi. Başkan Aksu, Katı Atık tesisleri için başlangıcından bugüne kadar geçen süreçte yaşananları da anlattı.
Aksu, “Son ödemlerde görüyoruz ki 13 yıldır iktidarda olup bu tesisi açamayanlar bunu kendilerine mal etmeye kalkışıyorlar bunu kabul edemeyiz” dedi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Belediyesinin yaptığı hizmetleri de anlattığı toplantısında Giresun belediyesine fazla personel çalıştırdığı için Sayıştay denetçileri tarafından kesildiği belirtilen 400 milyar civarındaki para cezası için de `Belediyemiz ceza değil, insana istihdamdan ötürü telkin yemiştir. Bütçenin yüzde 30’u değil de yüzde 30,007 sini aşmak şekilde personel istihdam ettiğimiz belirtilmiştir. Biz itirazımızı yaptık, bundan da bir şey çıkacağını sanmıyoruz. Kaldı ki ceza yesek bile bu cezayı Giresun çocuklarına istihdam sağladığımız için yeriz ki bu taktirde bu cezayı verilmiş bir madalya gibi göğsümüzde taşırız” dedi.
Aksu, 12 Ekim Pazartesi günü AB Proje toplantıları için Brüksel’e gideceğini burada çevre ve şehircilikten istihdama kadar Avrupa ve Türkiye’deki belediyelerden katılımın olacağını toplantılara hazırladıkları birkaç projeyi daha sunacaklarını belirtti.