Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan, “Giresun’un önü, istikbali açık”

Bu haberin fotoğrafı yok

Karahan, yaptığı açıklamada, Giresun Valiliği olarak ilin gelişimi için çalışmaları hızla sürdürdüklerini belirtti. Devlet yatırımlarının gerçekleşmesi noktasında bölge halkından ciddi destekler gördüklerini kaydeden Karahan, şöyle devam etti:

“Giresun’un önü, istikbali açık. Giresunlular samimi, sıcak, vatanını seven, devletine bağlı, güzel işler yapan insanlar. Asayiş yönünden şehrimiz sakin huzurlu. Bu konuda bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Emniyet birimlerimize yardımcılar. Dolayısıyla Giresun için elimizden gelinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Valilik, belediye ve sayın Bakanımız başta olmak üzere siyasilerle hep birlikte Giresun için çalışıyoruz. Eğer birlikte çalışırsak, birlikte aynı hedefe yönelirsek daha da başarılı oluruz. Giresun bir huzur adası olarak söylendiği zaman, en uzun ömürlü kadınların yaşadığı, huzurlu bir il olduğu söylendiği zaman biz mutlu oluyoruz. Dolayısıyla bu bir huzurun göstergesi.” Dışardan gelenlerin Giresun’a hayran kaldıklarını ifade eden Karahan, “Özellikle yapılaşmalarda duyarlı olalım. Şehrimize daha örnek, daha yaşanılabilir şeyler yapabiliriz. Giresun her yerden sesini duyuran bir ilimiz. Türkiye’nin her yerinden Giresunlular etkinliklerle sesini duyuruyor. Giresun’u seven birisi olarak söyleyeceğim. Bunu daha da ileri götürelim. Örnek şehir olmak için her şeyimiz var. Birbirimizi kırmadan dökmeden bu işi yapmamız gerekiyor” diye konuştu. Vali Karahan, 2015 yılında bölgede ciddi yatırımların gerçekleşeceğini aktararak, şunları kaydetti:

“2015 yılında hem devam eden projeler hem de yeni başlayacak birçok proje bulunmaktadır. Devam eden projeler bildiğiniz gibi müteahhitten dolayı sıkıntı yaşadığımız kadın doğum ve çocuk hastanesi projemiz, önemli bir  proje. Giresun, sağlık konusunda hem altyapı imkanları hem de yetişmiş elemanlarıyla, doktorlarıyla, sağlık çalışanlarıyla gerçekten iyi bir yerde. Hastanelerimizin tamamlanması için konuyu yakından takip ediyoruz. Aksu’da 350 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yakında temelini atacağız. Ciddi yatırımlarımızdan birisi bu. Yine o bölgede 20 bin kişilik Çotanak Arena stadyumumuza kavuşacağız. Giresunspor bunu çoktan hakketti. Bu da ciddi bir proje ve baharla temeli atılacak. Bunların üstüne ilave olarak TOKİ’nin o bölgede hem konut, hem de alışveriş merkezi yapacağı projesi tamamlandı. Şebinkarahisar ve Sivas’a ulaşımımızı kolaylaştırmak ve bağlantı sağlayacak olan Eğribel Tüneli’nin projeleri bitti. Temelini nisan, mayıs gibi atacağız. İlimiz hem havaalanıyla hem de İç Anadolu’yu ilimize bağlayan tünellerle stratejik bölgede bulunmasının büyük avantajını kullanacak.”