Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uruguay inekleri çiftçileri yaraladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan “Genç Çiftçi Projesinin Desteklenmesi” programı kapsamında dağıtılan Uruguay ineklerinin çiftçileri yaralanmasına sebep olduğunu iddia etti.

Giresun İl Genel Meclisi toplantısından gündem dışı söz hakkı alan CHP Meclis üyesi Mehmet Yılmaz, “Genç Çiftçi Projesinin Desteklenmesi” kapsamında Giresun’da da dağıtılan Uruguay ineklerinin ahırlara bağlanmak istemediği için çiftçileri yaraladığını söyledi.

Uruguay inekleri hakkında Okçu köyü başta olmak üzere Akçalı köyünden önemli şikayetler geldiğini belirten Yılmaz, “Meydana gelen olay ise bu hayvanların Uruguay’ın meraların, çayırların toplandığı ve doğal yaşamda otlanıp Giresun’a getirilmesiyle ilgili sorunlardı. Bu hayvanlarımız maalesef 2 ay gibi uzun bir süre deniz yolculuğu yaptıkları için ayrıca mera hayvanları oldukları için ahırda bağlanma ve zapt altına alınması konusunda sorunlar yaşandığı ve insanların yaralanmasına, hastaneye kaldırılmalarına sebep oldu. Bununla ilgili özellikle Açkalı köyü muhtarı Ömer Şahin’in eşi sakatlandı kırkları var, babası sakatlandı yine aynı şekilde 3-4 ailenin kaza geçirdiğini biliyoruz. Sonuçta biz tarımsal amaçlı bu hayvanları getirdik ama maalesef ben muhtarımın dediğini söylüyorum ‘ Artık bu hayvanları bizden alın, yerine bize yaban domuzu verin’ diyor” dedi.