Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitenin batı kampüsü olmak istiyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar beraberinde Bulancak Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyetle Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ı ziyaret ederek Bulancak olarak; üniversitenin ‘Batı Kampüsü’ olmak istediklerini ve ilçeye Spor Bilimleri Fakültesi ve Deniz Bilimleri Fakültesi kurulması isteklerini ilettiler.

YAKAR’DAN ÖVGÜLER: “REKTÖR ÜNİVERSİTEYİ DEV BİR BİLİM YUVASI HALİNE GETİRDİ”

Başkan Yakar, yaptığı konuşmada, Giresun Üniversitesi’nin gelişimi ve başarılarını yakından takip ettiklerini, Rektör Attar’ın üniversiteyi bulunduğu noktadan çok daha ileri seviyelere taşıyarak dev bir bilim yuvası haline getirdiğine dikkat çekerek,“Sayın Rektörümüz döneminde yeni açılan bölümler ve fakültelerle ve 30 binlere dayanan öğrenci sayısıyla Giresun Üniversitesi, Giresun’un en önemli kurumu haline gelmiştir. Giresun Üniversitesi’nin ülkemiz ve uluslararası şöhreti ve gelen ödüllerin çokluğu bunun en güzel göstergesi olmuştur. Bu anlamda Sayın Rektörümüzü ve ekibini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Yakar, Attar’ın Bulancak’a ilgi, sevgi ve hassasiyeti olduğunu her fırsatta bunu dile getirdiğini, İslami İlimler Fakültesi’nin Bulancak’ta kurulmasının da bunu doğruladığını söyledi.

Bulancak’ın 42 bin  nüfusuyla, ekonomik ve sosyo-kültürel açılardan gelişmişliği ile  Ordu-Giresun havaalanı ve 2. OSB’ne yakınlığı ile potansiyel açıdan da stratejik öneme kavuşacağını dile getiren Bulancak Belediye Başkanı, Üniversite konusunda her zaman çok duyarlı olan Bulancak halkı ve kurumları önümüzdeki süreçte de  takdirlerinizle planlanacak yeni birimler için talep edilecek yapıları yine hızlı ve her türlü donanımıyla üniversitenin kullanımına sunmaya ve Giresun Üniversitesi’nin  BATI KAMPÜSÜ olmaya hazırdır. Bulancak’ın tüm STK’ları ve Bulancak halkı, tüm imkanlarıyla bu konuda seferber olmaya hazır” diye konuştu.

REKTÖR ATTAR: FAKÜLTE TALEBİ DEĞERLENDİRİLECEK, MEVCUT BÖLÜMLER AKTİVE EDİLMELİ

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ise Başkan Yakar’ın taleplerine sıcak baktı ancak bir öneride bulundu. Attar, şunları söyledi: “Bulancak’ta bugün itibarı ile 1200 öğrencimiz bulunmaktadır. Ancak bunun 800’ü Merkez Sosyal Bilimler MYO bölümlerinin öğrencisidir. Bulancak’ın öncelikle mevcut bölümlerini aktive ederek ve artırarak kendi öğrencisini kazanması lazım. Fakülte konusundaki taleplerinize bu toplantı ve sunum itibarı ile sıcak bakıyor ve konunun değerlendirilerek çözümü noktasında adımlar atacağımızı belirtmek istiyorum.

Ancak Bulancak’ta kendini her yönüyle buna hazırlamalı ve bunu hak etmelidir. Halkımızın da üniversiteye verdiği destekle kültürel, bilimsel ve ekonomik anlamda anlayışlı ve katılımcı olması gerekmektedir. Bu anlamda öğrencilerimizin beklentilerinin araştırılacağı bir anket düzenlenmesi, bu doğrultu da Bulancak’ta yapılacak düzenlemeler, öğrenci ve okulumuzun ihtiyaçları kapsamında yapılacak çalışmaların Belediye, eğitim kurumları ve STK’larla birlikte gerçekleştirilmesi daha kısa sürede sonuç alınmasını hızlandıracaktır”