Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite sınavının stresini müzikle atıyorlar

– Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, sınav stresini aşmak için müzik kursuna katılıyor

- Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde üniversite sınavına hazırlanan bazı öğrenciler, sınav stresini müzik kursuyla aşıyor.

Devrekani Halk Eğitim Merkezince müzik öğretmeni Mihrican Depişgen, öncülüğünde açılan kursa katılan üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, sınav stresini müzikle yenmeye çalışıyor.

Depişgen, AA muhabirine, Devrekani Yunus Emre Ortaokulunda müzik öğretmenliği yaptığını söyledi.

Kursa yaklaşık 15 kişinin katıldığını belirten Depişgen, "Kursumuz geçen yıl aralık ayında başladı. Kursiyerlerimizin büyük çoğunluğu, geçen yıl liseden mezun olup üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler. Sınav stresini atıp üniversite sınavına en iyi şekilde hazırlanmak için kursa katıldılar." dedi.

Verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini dile getiren Depişgen, "Öğrencilerimiz kurs boyunca gitar çalmayı öğrendi. Sınav stresini yenip müzikle motive oldular. Gençlik Haftası kapsamında kursiyerlerimizin bir kısmıyla konser de verdik. Öğrencilerimizin kendine güveni arttı. Devrekani'de ilk kez bir gitar konseri verilmiş oldu." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Cemile Keten de üniversite sınavına hazırlandığını anlatarak, "Stresli ve zor geçen bir süreç. Sınava hazırlanan öğrencilerle stresimizi azaltmak ve sınava daha verimli hazırlanmak için bu kursa katıldık. Bu süre oldukça güzel geçti. Hem yeni bir müzik aleti kullanmayı öğrendim hem de sınava oldukça güzel hazırlandım." diye konuştu.