Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın”

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “Türkiye’de anayasa güvencesindeki basın özgürlüğü, siyasallaşan yargı tarafından ortadan kaldırıldı. Gazetecilik faaliyeti suç sayılıyor. Bunun son örneği, Cumhuriyet Gazetesi davasıdır” dedi.

Bektaşoğlu, 20 dolayında milletvekili ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi Davası’nın üçüncü duruşmasını izlemek üzere İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeydi.

Gazeteci, yazar, yönetici, muhabir ve çalışanlarının hukuk ve akıl dışı bilgi ve belgesiz iddialarla yargılandığını söyleyen ve Cumhuriyet davasını buna örnek gösteren CHP milletvekili, “Tıpkı Enis Berberoğlu örneğinde olduğu gibi, uyduruk davalarla, tutarsız tanık ifadeleriyle özgür basını susturacaklarını sanıyorlar. CHP olduğu sürece bunu başaramayacaklar. Demokrasinin güvencesi basın ve ifade özgürlüğünü koruyacağız. Biz hala Türkiye’de yargı ve yargıçlar olduğuna inanmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

“BASIN DAVALARI DÜŞMELİ, AF ÇIKARILMALI”

Kadri Gürsel’in tahliye edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sadece öven, takdir eden bir medya amaçlanıyor. Bu amaçla hem genel hem yerel basına sistematik bir baskı ve tehdit uygulanıyor. Aksi olunca yargıyı devreye sokuyorlar. Oysa gazetecilik suç sayılmamalı.

Ülkelerin demokrasi karnesi basın özgürlüğü ile değerlendirilir. Bugün kayıtlara göre cezaevlerinde iktidarın uygulamalarını yazdığı, yorumladığı, eleştirdiği için 181 gazeteci tutuklu. Sayısız basın davası var. Bu ülkemizin ayıbıdır. Adalet Bakanına sesleniyorum: Basın davaları hukuki düzenlemeyle düşmeli, genel bir basın affı çıkarılmalı. Bu konuyu TBMM’de de gündeme getireceğim” dedi.