Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk fındığı Paris’te tanıtıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Fındık Tanıtım Grubu’nun (FTG), Fransa’nın başkenti Paris’te çikolata ve çerez sektörleri üzerine düzenlenen Food Ingredients Europe (FI) Fuarı’na katılarak Türk fındığını tanıttığı bildirildi. FTG’den yapılan yazılı açıklamada, Türk fındığının bilinirliğinin artırılması ve fındığın katkı maddesi olarak yer aldığı ürünlerdeki kullanımını teşvik etmek amacıyla yürütülen faaliyetlerin hız kesmeden devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, tanıtım faaliyetleri kapsamında FTG’nin, 1-6 Aralık’ta Paris’te düzenlenen Food Ingredients Europe (FI) Fuarı’na katıldığı, burada Türk fındığının en iyi şekilde tanıtıldığı vurgulandı. Gıda sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakalanan fuarda, fındığın insan sağlığına yararları ve farklı sektörlerdeki uygulamalarına ilişkin gıda profesyonellerinin bilgilendirildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İlki 1986 yılında gerçekleştirilen fuara yaklaşık bin 400 firma iştirak ederken, söz konusu fuar yaklaşık 25 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Pastacılık, çikolata ve dondurma endüstrisindeki ana ürünlerin katkı maddelerinin sergilendiği fuarda, önemli bir katkı maddesi olarak fındık da yerini aldı. FTG standında, fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ziyaretçilere 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık ikram edilmesinin yanı sıra Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçirdiği süreci anlatan İngilizce seslendirilmiş tanıtım filmi gösterildi. Ürünlerinde fındık kullanan veya kullanma potansiyeli bulunan imalatçı firmaların temsilcilerine ürün portföylerine göre kullanabilecekleri fındık formlarından numuneler verilirken, ikili görüşmeler yoluyla fındık talepleri ve iletişim bilgileri alınarak fındık hakkındaki çeşitli soruları da cevaplandırıldı.”
“Fuarlar fındık için son derece önemli”
Fındık Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, fuara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk fındığının insan sağlığına yararları ve farklı sektörlerdeki uygulamalarına ilişkin gıda profesyonellerinin bilgilendirildiğini söyledi.
Fuarın, Fındık Tanıtım Grubu olarak devamlı iştirak ettikleri, pastacılık, çikolata ve dondurma endüstrisine yönelik doğrudan katkı maddelerinin sergilendiği bir etkinlik olduğunu ifade eden Sevinç, “Teknik seviyesi bir hayli yüksek olan ve dünyanın her tarafından gıda endüstrinin üst düzey teknisyenlerinin katıldığı ve yeni buluşların sergilendiği bu fuar, fındık için son derece önemli. Fındık, çikolata ve pastacılık endüstrisine önemli bir katkı maddesi olduğu için her zaman ilgi çeken bir ürün oldu. Bu tür fuarlar Türk fındığını tanıtmak, her zaman için satışa hazır ve endüstrinin hizmetinde olduğunu anlatabilmek için oldukça önemli fırsatlar” diye konuştu. Sevinç, stantlarının son derece büyük ilgi gördüğünü kaydederek, “Birçok ziyaretçi hem bilgi aldı hem de firmasının iletişim bilgilerini bırakarak ihracatçılarımız ile iletişime geçmek istedi. Biz de bu firmaları üyelerimize bildirip kendileriyle temas kurulmasını sağlayacağız. Ümit ediyorum faydalı bir çalışma olacak” dedi.