Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Mehmet YILDIRIM

“Türk Dünyası Kültür Başkentliği” Kastamonu'ya yaradı

KASTAMONU (AA) – "2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" olan Kastamonu'da, konaklayan kişi sayısı, 2017 yılına göre büyük artış gösterdi.

Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konukevi'nde düzenlenen Turizm Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Kastamonu Turizm Eylem Planı'nın uygulama sürecine ilişkin toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Bu toplantılarla, ilgili kurumların turizmle ilgili çalışmalarında koordinasyon sağlamayı amaçladıklarını belirten Karadeniz, kurumların ortak hedeflere doğru birlikte yürürken ortak akıl oluşturmalarını ve turizmin gelişimini sağlamak istediklerini anlattı.

Aynı yatırımın iki ayrı yere yapılmasına karşı olduklarına işaret eden Karadeniz, "Turizmi her boyutuyla ele alarak irdelemek durumundayız. Daha bu işin emekleme aşamasındayız. Daha almamız gereken çok yol var. Bu mesafeyi kapatmamız için koşmamız gerekecek." dedi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Araştırmalar Birim Başkanı Serkan Doğru ise turizm eylem planına herkesin sahip çıktığını dile getirerek, "Türkiye'de uygulanan tek turizm eylem planı. Yapılan çok var ancak uygulaması sürdürülen, takip edilen, sonuçları değerlendirilen tek eylem planı bu." ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü turizm rehberi Nagihan Yüce de turizm verileri hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Kastamonu'da yatak sayımız 6 bin 938'e yükselmiştir. Beş yıl önce 6 olan seyahat acente sayımız, bugün 13'e ulaştı. Kastamonu'da konaklayan kişi sayısı da arttı. 2004 yılında toplam geceleyen sayısı 455 bin 184'tü. 2017 yılında 455 bin 804 kişi gecelerken, geçen yıl bu sayı 523 bin 812'ye yükseldi. Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin bu artışta etkisi olduğunu görüyoruz."

Toplantıya Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678