Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizmde Türkiye’nin en büyük bölgesel iş birliği!

Bu haberin fotoğrafı yok

Turizm Pazarlamasında beraber hareket etme kararı alan 11 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri Ordu’da ikinci toplantılarını gerçekleştirdi.

11 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlerinin yanı sıra, seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları, yerel, ulusal ve turizm basının da katıldığı toplantıda turizmde stratejik işbirliği, ortak destinasyonlar, tanıtım ve markalaşma stratejisi, güç birliği projesi oluşturma, tanıtım ve pazarlama da birlikte hareket etme, uluslararası fuarlarda destinasyon pazarlaması, iller arası turizm aktivitesi sağlama, Türkiye tanıtımlarında bölgenin ve konseptlerin ön plana çıkarılması, kamunun -ajansların- desteklerinin ortak bir amaca hizmet ettirilmesi, yabancı turistlerin geldikleri destinasyonda diğer destinasyon hakkında bilgilenmesi gibi bölge turizminin hareketlenmesi için önem arz eden konular tartışıldı.

11 ilin turizmde yaptığı işbirliğinin koordinatörlüğünü üstlenen Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik toplantıda yaptığı konuşmada, İç turizmde örnek konseptler oluşturulması gerekliliğine değindi. Çelik, “Her il kendi potansiyelini tespit etmeli, ne kadar zamanda ne kadarını harekete geçireceğini belirlemeli ve diğer illerle paylaşmalı. Bakanlığın sosyal medya imkanlarından hep birlikte faydalanılmalı ve bundan sonra yapılacak bütün çalışmalar projelendirilmelidir” şeklinde konuştu.  Toplantıya ev sahipliği yapan Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise yapılan işbirliğinin bölge turizmine büyük bir ivme kazandıracağının altını çizerek, turistik değerlerin tanıtılması açısından teknolojinin sahip olduğu öneme vurgu yaptı. Toparlak, “Bölgenin turizm ağ portalının oluşturulması ve turizmde yeni trendlerin değerlendirilmesi gerekiyor. Bölgemizle ilgili online bilgi bankası kurularak sektörün ihtiyacı olan eğitim materyallerine ve güncel verilere kolay ulaşım sağlanmalıdır.” açıklamasında bulundu. Turizmde bölgesel işbirliğinin bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ise, “Her ilin ayrı turizm ve kültürel değerleri bulunuyor. Bu işbirliğiyle artık dağı olmayanın dağı, ovası olmayanın ovası, denizi olmayanın da denizi olacak. Yani bölgeye gelen turist aradığı bütün turizm değerlerini rahatlıkla bulabilecek” dedi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi Proje Ofisi’nde “Turizmde Bölgesel İşbirliği ve Güç Birliği Projesi” adı altında gerçekleştirilen ikinci toplantıya Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Ayşenur Karaibrahim, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü katıldı.