Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizm Heyeti Giresun Adası’nda

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Adası’nı turizme kazandırma çalışmaları sürüyor. Vali Hasan Karahan’ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında Vali Yardımcısı  Cahit Kartepe başkanlığındaki bir heyet Giresun Adası’na giderek incelemelerde bulundular. Ada’daki incelemelere, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl genel Meclis Üyeleri Çetin Çakıroğlu ve Durmuş Canikli, Müze Müdürü Hulusi Güleç, Doka Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Murat Aladağ, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Fatsa, Girtab Müdürü Tamer Uzuner, Yrd. Doç. Dr. Gazanfer İltar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Md. V. Muazzez Özdemir Erdoğan katıldı.

Hayet tarihi ve kültürel gerekse doğal değerleri itibariyle, il ve bölge turizmi açısından lokomotif görevi görecek bir destinasyon niteliğindeki Giresun Adasıyla ilgili yapılacak çalışmalar yerinde incelendi.

Antik dönemden Bizans-Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar iskân gören, mitolojik hikâyelere konu olan ve günümüzde de önemli bitki ve kuş türlerini barındıran 2. Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı konumundaki Giresun Adası’nı turizme kazandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Dün Vali Yardımcısı Cahit Karatepe başkanlığında GİRTAB koordinasyonunda bir heyet Karadeniz’in tek yaşanabilir adası olan Giresun Adası’na giderek yerinde incelemelerde bulundu. Adayı gezen Vali Yardımcısı Karatepe ve beraberindekiler, turizm sezonuna yetiştirilmeye çalışılan projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundular. Herkül’ün altın postu aramak için Giresun Ada’sına gelmesi ve amazon savaşçılarının Ada’da yaşadığı konusunda mitolojik efsanelerin canlandırılması, Ada’daki arkeolojik kalıntıların turistlere sergilenmesi, barındırdığı kuş türlerinin kolayca izlenmesini sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi, Ada ulaşımı için düşünülen tekne turları konuları görüşüldü.