Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tüm dünyada ekonomik kriz var”

AK Parti Giresun Milletvekili,

AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ni ziyaret etti.

GESOB Başkanı Ali Kara, birlik bünyesindeki oda başkanları ve üyelerle bir araya gelerek istişarelerde bulunan Öztürk, yaptığı açıklamada, “İlimiz ekonomisinde esnaf ve sanatkârlarımız çok önemli bir yer tutmaktadır. Küçük ölçekli sermayesini emeğiyle birleştiren esnaflarımız ailelerini geçindirmekte, yanında işçi çalıştırmak suretiyle istihdam sağlamaktadır. Bu bağlamda esnaflarımızın işlerinin iyi olması ilimiz ekonomisine de önemli katkılar sunmaktadır. Ak Parti iktidara geldiği ilk günden beri esnafımıza teşvik, yardım ve kredi anlamında her türlü desteği sağlamıştır, sağlamaya da devam etmektedir. İlimizde her ölçekten esnafın büyümesine ihtiyaç var. Bu minvalde hepimiz el birliğiyle esnafımızın kazancının artması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çünkü esnaf olmazsa üretim, ticaret olmaz. Dolayısıyla esnafımızın güçlenmesi bizim için çok önemli” dedi.

“SIKINTILAR ARTIK GERİDE KALIYOR”

Dünyanın siyasi ve ekonomik olarak hareketli ve zorlu günlerden geçtiğini dile getiren Öztürk, “Gerek koronadan kaynaklı gerek siyasi nedenlerle tüm dünyada büyük bir ekonomik kriz var. Bu krizin ülkemize de olumsuz anlamda etkileri oluyor. Dolayısıyla esnafımız da bu durumdan payına düşeni alıyor. Hükümetimizin verdiği kredi ve hibe destekleriyle esnafımızı mağdur etmemek ve dünya genelinde oluşan bu kriz sürecini ülkemizin en iyi şekilde atlatmasını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız esnafın sorunlarını çok yakından takip ediyor ve ettiriyor. Devletimizin gücü, imkânlarını seferber etmesi, vatandaşlarımızın sabrı ve gayretiyle çok önemli mesafeler alındı ve sıkıntılar artık geride kalıyor. Yeter ki birliğimiz daim olsun, bundan sonra da elbirliği ve işbirliğiyle daha iyi daha ileri noktalara ulaşacağız” ifadelerini kullandı.