Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tiyatro ile kucaklaştılar

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da 3 yıl önce kurulan ve doğuştan engelli Leyla Kol’un önderliğinde oluşturulan ‘Yürek Takımı’ 4 engelli tiyatrocusu ile Giresunlular’a tiyatro sevgisini aşılamaya çalışıyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sahne almayı planlayan ancak bazı nedenlerden dolayı “Andır Galsın” isimli oyunlarını Ocak ayında sahneleyecek olan grup, oyununun provalarını hemen hemen her gün sürdürüyor. “Engelleri aştık, tiyatro ile kucaklaştık” sloganı ile Serkan Kayacı’nın yazıp yönettiği oyunun hazırlıklarını Giresun Vahit Sütlaş Tiyatro Salonu’nda sürdüren doğuştan bedensel engelli olan 30 yaşındaki Leyla Kol tiyatronun engelini unutturduğunu söyledi. Kol “Uzun yıllar önce tiyatro yapma şansını bulmuştum. 3 yıldır ise Yürek Takımı’ndayım. Tiyatro yapmayı seviyorum güzel bir duygu. Birçok engele rağmen bu işi sürdürmeyi istiyorum ben kendimi bu şekilde engelli gibi görmüyorum.
Tiyatro benim için gerçek hayatın arka yüzü gibi, birçok sevinci, mutluluğu ve değişik mutluluğu yaşıyorsun; bu yüzden seviyorum tiyatroyu” dedi.
“ENGELLİLERİN HER ŞEYİ YAPABİLECEĞİNİ GÖSTEREN GÜZEL BİR ÇALIŞMA”
Grupta yer alan işitme engelli İlyas Koser ise Giresun Belediyesi’nin kendilerine verdiği fırsat nedeniyle teşekkür ederek “İlimizdeki engellilerin sosyal hayata atılarak daha olumlu işler yapması adına güzel bir duygu. Geçtiğimiz sene ‘Adanın sessiz çığlığı’ adlı bir oyunda yer aldım. Yaklaşık 3 senedir de aktif olarak çalışmaların içindeyim. Bu grubun haricinde de başka bir tiyatro grubunun da içinde yer alıyorum” şeklinde konuştu. 39 yaşında doğuştan bedensel engelli Fatih Şahin ise tiyatronun kendisi için ‘hayat’ demek olduğunu söyledi. Şahin “En azından kendi adıma zevk alıyorum. Milletin ne düşündüğünü fazla önemsemiyorum. Tiyatro benim için heyecan verici ve o anlatılmaz. Daha önce Ahsen Ağabeyimiz ile oynamıştım 2000 yılında şimdide burada oynamaya çalışıyorum ve eğer fırsat verilirse devam ettirmeye çalışacağım bu işi çok seviyorum ve zevk alarak yapıyorum fırsat verildiği sürece varım” diye konuştu.