Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesi Haziran 2024

Yaz Merhabasıyla geldi. 157. Haziran sayımız ise yine dopdolu haberlerle karşınızda. Bu ay manşet haberimiz; ‘Açıkhava Yaz Oyunları’ İBB Şehir Tiyatroları’nın, her yaştan seyircisinin Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesinde buluşturacağı Açık Hava Yaz Oyunları biletleri satışta. Haberin ayrıntıları sayfa 14’den okunabilir.

İlk sayfa da Hatice Görgeç’in merakla okuyacağınız bir söyleşisi var; ‘Dünya Tiyatrosunda Türk imzası, Dört Yönetmen, Dört Oyun’. Söyleşi sayfa 23’ten okunabilir.

Nurhan Uslu Başyazı köşesinde bu ay ‘Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Belediye Başkanı’ başlıklı yazıyı kaleme alıyor, 2. sayfadan okuyabilirsiniz.

Tamer Levent Tiyatro ve Biz köşesinden bu ay ‘Algı ve Sanat’ diyor. Ayrıntıları 3.sayfadan okuyabilirsiniz.

Yalçın Baykul Komedyenler Kahvesi’nde Aslı Erdoğan ile söyleşmiş; ‘Weill, Brecht, Aslı Erdoğan, Yedi Ölümcül Günah’ın Birleştirdiği Üç İsim’ başlığıyla yer alan söyleşiyi 4.sayfadan okuyabilirsiniz.

Yalçın Baykul ayrıca 5.sayfada da ‘Altmış Yıldır Solmayan Bir Gül’ başlığıyla Nazım Hikmet’i anıyor. Serkan Fırtına bir süre ara verdiği yazılarına devam ediyor bu ay ‘Tekrar Merhaba’ diyerek. 6. sayfadan okunabilir.

Bu ay Büşra Elmaskaya’dan da bir söyleşi var; ‘Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Drama ve Tiyatro Topluluğu’ndan Kahkaha Dolu Bir Gece’. Söyleşi 7.sayfada okurlarını bekliyor. Yaşam Kaya; Hücreler (2024): “Engin Günaydın’ın Sürrealist Komedisi Zirve Yapıyor!” başlıklı yazısıyla sayfa 8’de, Kımız Bozkır; ‘Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ ve ‘Zaten Sezon Kapatmıyoruz Ama…’ başlıklı yazılarıyla sayfa 9’da, Dr. Hidayet Sayın ‘Kendimize ne kadar yakınız?’ yazısıyla sayfa 10’da okunabilir. Usta aktör rejisör Kemal Başar artık tiyatro gazetesinde düzenli köşe yazılarıyla sizlerle buluşacak. İlk yazısı ise ‘Jenerasyon ve Dejenerasyon’. Kemal Başar’ı sayfa 12’den okuyabilirsiniz. ‘Yaşamak mı yoksa Ölmek mi?’ başlıklı yazısıyla Serpil Kaya sayfa 12’de siz okurlarıyla. Halit Karaata ‘Antik Yunan’da Tragedya Oyunculuğu’ başlıklı yazısıyla sayfa 20’de, ‘Sardes 9. Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampı’ başlıklı yazısıyla Dr. Rasim Aşın 22.sayfada sizinle. Her zaman olduğu gibi tüm bu yazı ve söyleşiler dışında birçok haber de bu ay gazetenizde. Abone olun haberiniz olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678