Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesi 138 Kasım Sayısı 2022

 

Tiyatro Gazetesinden Merhaba, Kasım 138. Sayımızla karşınızdayız. Bu sonbaharda da yoğun haber ve yazılarla yanı başınızdayız. Siz tiyatroseverler için öncelikle bir festival haberimiz var. Devlet Tiyatroları Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali 16-23 Kasım 2022, İstanbul AKM. Manşetimize taşıdığımız bu haberin ayrıntılarıysa 13. sayfadan okunabilir. İlk sayfada bu ay yazı başlıklarıyla yazarlarımızdan bazıları da var. Sırasıyla; Başyazı köşesinde Nurhan Uslu ‘Varolsun Hayat Yaşasın Sanat’ diyor. Yazısını 2. sayfadan okuyabilirsiniz.

Zeynur Omuk Orçun Masatçı ve Ünlü İtalyan yönetmen Michele Guaraldo söyleşti; ‘Biz bu şehrin Kendisiyiz’ başlığıyla söyleşiler 4 ve 5.sayfalardan okuyabilirsiniz. Neriman Uysal’ın ‘Engin Alkan’dan – Hamlet’ yazısı sayfa 11’de, Ezgi Koç’un ‘Bir nar çatladı, selam eyledi halkına’ yazısı sayfa 23’te, Seda Tansüker’in ‘Akla Kara Bodrum’dan Oyuncakçı: Altı Dolu, Derdini Seyircinin Kalbine Okla Kazıyan Oyun.. ‘ sayfa 25’te, Melek Kentmen’in ‘Hasan İlker Yıldırım’ sayfa 27’de, Mine Alpan’ın ‘Sevtap Çapan: Çok yönlü bir yaratıcılık portföyüne sahibim’ sayfa 30’da, Dinara Asylbekova’nın ‘Sultan Rayev: Biz göçmenler kültürünü tanıtmak için değil, dünyanın onu tanımasına fırsat yaratıyoruz…’ sayfa 31’den okunabilir. İlk sayfada yer alan afişler de var. İlki 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali afişi. TAKSAV: Yaşanılır bir dünya için sanat diye yola çıktığı festivalin ayrıntılarını ise sayfa 6’dan okuyabilirisiniz. Michele Guaraldo’nun yönettiği oyun ‘Bahar Komedisi’ nin afişi ve programı da ilk sayfa da karşımıza çıkıyor. Sahne programları dışında detay almak isterseniz sayfa 3’e göz gezdirmelisiniz. İlk sayfanın son haberi ise; Mask Kara Tiyatrosu’ndan. 3 Aralık Cumartesi akşamı yepyeni bir oyunun prömiyerini yapmaya hazırlanan Mask-kara tiyatrosu sıkı bir prova sürecinden geçti.

3 Aralık Cumartesi akşamı Şenay Tanrıvermiş’in ‘O Godot Buraya Gelecek’ oyununu sahneye koyacak olan Maskkara Tiyatrosu iki perdelik bu absürt komedi’ye herkes davetlidir diyor. Nurhan Uslu Kırgız Devlet Genç Seyirciler Tiyatrosu ile söyleşti. Söyleşi ‘‘Bişkek’in genç oyuncuları İstanbul’da ‘Kadın Sığınağı’nı sergiledi’’ başlığıyla 2.sayfadan okunabilir. Serkan Fırtına ‘‘Yılın tiyatro prodüksiyonu olmaya aday bir oyun: Bahar Komedisi’’ yazısıyla sayfa 6’da yer alırken Fatih Paşalı ise Danimarka krallığı adlı köşesinden “Şimdinin içinde tiyatro varlığını sürdürebilir mi?” diye sesleniyor.

Dramatik Yayınlarından “Veysel Atayman’a saygı duruşu’’ kitabı ve Cihan Atakul’un kaleme aldığı “Politik Tiyatro ve Nazım Hikmet” adlı kitap ile ilgili ayrıntılar da sayfa 7 de sizleri bekliyor. Yaşam Kaya ‘‘Ben Aanadolu (2022): Ayça Bingöl’ün Sahnede Devleştiği Gösteri!” yazısı sayfa 8’de yer alırken Metin Güler’in Kaptan’ın Seyir Notları köşesinden ‘‘Festival Hikayeleri – 4. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali /2022’’ sayfa 9’da yer alıyor.

“İgneyi Kendimize Batıralım/ Çuvaldıza Sıra Gelir’’ yazısıyla 9.sayfada Kımız Bozkır, “Gülşen Karakadıoğlu’nun Berlin Türk Tiyatrosu ile imtihanı” söyleşisiyle Yalçın Baykul sayfa 10’da, ‘‘Alsancak’ta Performatif Sanat alanı: 10 ART Mekan” söyleşileriyle Zeynur Omuk sayfa 12’de yer alırken, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Kasım ayında 2’si yeni, 31 oyunla seyirci karşısına çıkıyor’’ haberinin tüm detayları 18, 19 ve 20. Sayfalarda sizlerle. Erhan Özçelik’in ‘‘Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Radyo’yu Hümayun ve perde!’’ yazısı sayfa 22’de, Serpil Kaya’nın “Antalya Şehir Tiyatroları sezona İstanbul Efendisi ile merhaba dedi” yazısı sayfa 23’te, Betül Aşık’ın ‘‘Ne adamsın be Harpagon!’’ yazısı sayfa 24’te, Cihan Atakul’un ‘‘Isparta da Tiyatro – Ekim’de gelmiş, Kasım’da gelecek Tiyatro ekiplerinin Haberleri’ yazısı sayfa 24’te yer alıyor. Bu yazıların dışında birçok kurum ve kuruluşun etkinlik programı, yeni yayımlanan kitaplar ve Tiyatro gruplarından oyun haberleri Tiyatro Gazetesi Kasım sayısında. www.tiyatrogazetesi.net Abone olun, haberiniz olsun. Gazetenize tüm Mephisto ve Kırmızı Kedi kitabevlerinden ayrıca Tiyatro Gazetesi temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678