Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesi 132. Sayı

Tiyatro Gazetesi’nin 132. Mart Sayısından Merhaba!
Mart ayına yakışır bir manşetle karşınızdayız: ‘‘Mor Şalvar’’
İzmir Büyükşehir belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bir oyunu olan ‘Mor Şalvar’ı Ferhat Lüleci yazdı Ufuk Aşar Yönetti. Dünya Prömiyerini gerçekleştirecek olan Mor Şalvar oyununun hikayesini haberden okuyabilirsiniz. İlk sayfa da yer alan başka bir haber ise; ‘‘Mask-Kara Tiyatrosu yeni metinleri sahneye taşımaya devam ediyor’’ Mask-Kara Tiyatrosu’nun; Yazan- Yöneten: Şenay Tanrıvermiş, Süpervizör: Nazif Uslu imzalı Ofis Boy oyunu için ise başlık şöyle; ‘‘Ödüllü oyun “Ofis Boy” , Prof.Dr Özdemir Nutku oyun yazma yarışmasında dereceye girmiş
ve 196 oyunun içerisinde en iyi üçüncü oyun seçilmiştir.’’

İlk sayfa da yer alan diğer haberlere gelince 7-12 Martta gerçekleşecek olan ‘‘Uluslararası Tülütabak Tiyatro Festivali’’ Haberin ayrıntıları 3. Sayfadan okunabilir. Bir diğer haber; ‘‘ Uşak Belediyesi 4. Ulusal Tiyatro Festivali başlıyor’’ Bu haberi de 24. Sayfadan okuyabilirisiniz. Ve ilk sayfanın son haberi ise; 17-27 Mart arasında 14.sü gerçekleşecek olan ‘‘Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali’’. Dosyanın ayrıntıları sayfa 17’de siz okurları bekliyor.

İç sayfalara gelince; 3. Sayfada Nurhan Uslu’nun Başyazı köşesinde ‘‘Yeni Bir Festival Doğuyor; Uluslararası Altıeylül Tülütabak Tiyatro Festivali’’ derken 4. Sayfada Zeynep Kaymas röportaj serisinin Mart ayı konuğunu ağırlamış; İtalya Lovere’de bulunan Silence Teatro yöneticisi ve Avrasya Tiyatrolar Birliği İtalya Temsilcisi Luigi Pezzotti.

5.sayfada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; ‘Kardeş sözcüklerdir, uygarlık ve sanat’ diye sesleniyor. 6.sayfada Tamer Levent Tiyatro ve Biz köşesinde ‘‘Sanataevet Enstitüsü’’, 7.sayfada Halit Karaata ‘‘Nes-Ne’’, Oğuz K. Oğuz ‘‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’’ derken 8. Sayfada Seda Tansüker ise bir söyleşiyle karşımızda; ‘‘Özdemir Çiftçioğlu: İnsanlar Yaşlandıkları İçin Oyun Oynamaktan Vazgeçmezler, Oyun Oynamaktan Vazgeçtikleri İçin Yaşlanırlar.’’9.sayfada Cansu Laçiner; ‘‘Avrupa`nın Taşı Toprağı Altın mı?, Deniz Alan İnaç; ‘‘80’lerde Lubunya Olmak Oyunu Berlin Sahnesinde’’, 10.sayfada Kurtuluş Bilgilioğul ‘‘Pandemi ve Adana Şehir Tiyatroları’nın 2021 -2022 Sezonu’’ derken 11.sayfadan Kımız Bozkır ise bir söyleşiyle karşımızda; ‘‘Düşkapanı Sanat Merkezi Evren Ersan/ Ebru Ersan ile’’

  1. ve 13. sayfada ‘’İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Mart ayında 1i Konuk, 23 Oyunla Seyirciyle buluşuyor’’ başlıklı haberin ayrıntıları okunabilir.
  2. ve 15. sayfada Arzu Taşkın Tiyatro Bölümü öğrencileri Batuhan Kodaloğlu, Ali Eryılmaz, Vahit Utku İşçimen ve Tiyatro Bölümü mezunu Tuğberk Yaşasın ile söyleşiyor;‘‘Antalya’da yeni bir tür Fiziksel Tiyatro’’ 16.sayfada Yeşim Küçük; ‘‘Narlıdereli Kadınlar Sahnede ‘’ derken, 18. Ve 19. sayfalarda Melek Kentmen; Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum ve oyuncu Alp Ünsal ile söyleşti. 20.sayfada ise yine Melek Kentmenden bir başka söyleşi; Ebru Cündübeyoğlu, Hakan Yılmaz, Volkan Aktan ile gerçekleşiyor. ‘‘Ölün bizi ayırana dek’’ 21.sayfada Yaşam Kaya; ‘‘Paravanlar (2022): Sinematografik Tiyatroda Bir Çığır” derken Müfit Semih Baylan ise ‘‘Kurucusu Mahir Elvan ile TOT Hakkında
    Söyleştik!’’ diyor.
  3. ve 23. sayfada Burak Süme Kats Sahne ile söyleşti; ‘Duygu Geçişleriyle Sahnede Devleşen Genç Bir Aktör Cengiz Orhonlu: “Tiyatroyu Aşk İle Şevk İle Yapıyorum, Tarifi Zor Ama Çok Güzel Bir Duygu!”
    24. sayfada Ümit Çetin Bahçeşehir Devlet Konservatuar Müdürü Doç.Dr. Bülent Sezgin ile söyleşti; ‘‘Hayata Dair Söyleyecek Sözünüz Varsa, Yaratıcı Bir Çıkış Her Zaman Bulabilirsiniz.”

Aynı sayfadan Murat Çubukçu; ‘‘Uşak Belediyesi 4. Tiyatro Festivali’ni yazdı. 25.sayfada Berat Beyoğlu; ‘‘İnsanı İnsan Yapan Tiyatronun Oligarşinin Faturasıyla Mücadelesi’’ derken A.Kadir Bozkurt ise Şule Ateş ile söyleşti;’’ Bir Anlatıcı – Oyuncu Araştırması: Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur’’

26. ve 27. sayfada Yalçın Baykul; ‘‘Kaplumbağaların Aşk Çığlıkları’’ derken, 28.ve 29. Sayfada Gökhan Yener Aysel yenidoğanay ile söyleşti; ‘‘Yaşımın kadını değil, yüreğimin çocuğuyum” 30.sayfada ‘‘Karşıyaka Belediye Tiyatrosundan Yolu Geçenler” başlığı altında söyleşileri okuyabilirsiniz. 31.sayfada ‘‘9. Devlet Tiyatroları Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro festival programını bulabilirsiniz.
Sırf bu haberler değil elbette bir çok kurumun etkinlik programları ve haberleri yine bu ay da Tiyatro gazetesinde.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678