Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da tarım danışmanlarına seminer

Bu haberin fotoğrafı yok

Bu kapsamda ilçede Ziraat Odası bünyesinde çalışan Tarım Danışmanlarına seminer verildi.
Tirebolu Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle; Ziraat Odası bünyesinde çiftçilere hizmet vermekte olan Tarım Danışmanları için, gübreler ve gübreleme teknikleriyle Çotanak Fertil Gübresi hakkında seminer düzenlendi. Tirebolu Ziraat Odası’nda gerçekleşen seminere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gencan,  İlçe Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ali Bekir Kutlu ile Gübretaş Bölge Satış Sorumlusu Ziraat Mühendisi Özcan Yiğci ve Ziraat Odasına bağlı Tarım Danışmanları katıldı.

Ziraat Odası bünyesinde görev yapan Tarım Danışmanlarına yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısında; bölgede yeni olan Çotanak Fertil Gübresiyle ilgili deneme bahçelerinin kurularak  neticelerinin çiftçilere iletilmesinin sağlanması üzerinde duruldu. İlçe Tarım Müdürlüğünden 2 mühendisin de hazır bulunduğu seminerde, Tarım Danışmanları gübreler ve gübreleme teknikleri konusunda da bilgilendirildi.

Üretimde verim ve kaliteyi arttırmayı amaçlayan bu tür toplantılara devam edileceğini ifade eden yetkililer, tarım ve çiftçilerle ilgili 3 kuruluşun da bu konuda ortak hareket etme kararı aldığını kaydettiler. Eğitime tabii tutulan ve ilgili konularda bilgilendirilen Tarım Danışmanlarının, kendilerine bağlı olan bölgelerde araziye çıkarak toprak analizi ve gübreleme hakkında üreticileri bilgilendireceklerini de ifade eden yetkililer, seminere iştirak eden danışmanlara Katılım Belgesi de verileceğini belirttiler.