Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da su polemiği!

Bu haberin fotoğrafı yok

Tirebolu’da şehir içme suyunun klorlama yapılmadan şebekelere dağıtıldığını ve bu nedenle çok sayıda ishal vakasının görüldüğünü öne süren vatandaşlara Belediye Başkanı Karapıçak’tan yanıt geldi: “Gönül rahatlığı ile suyu içebilirsiniz”

Tirebolu’da son günlerde şehir içme suyu polemiği yaşanırken; bazı vatandaşlar içme suyunun klorlanmaması yüzünden çok sayıda ishal vakası meydana geldiğini öne sürüyorlar. İlçe merkezinde abonelere dağıtılan içme suyunun klorlanmadığını öne süren vatandaşlar, şehir suyu içenlerin ishal ve mide bulantısı gibi vakalar nedeniyle hastaneye gittiğini belirterek, bu konuda belediye yetkililerinden bilgi alamadıklarını ve hatta olayı Sağlık Bakanlığına kadar ilettiklerini ifade ediyorlar.
BAŞKAN KARAPIÇAK’TAN AÇIKLAMA
Tirebolu’da şehir içme suyu ile ilgili olarak halk arasında çıkarılan polemiklere cevap niteliğinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, bu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tirebolu Belediyesi olarak en çok önem verdiğimiz konuların başında şehir içme suyu gelmektedir.
Bu konuda ihmallere fırsat vermemiz asla mümkün değildir. Zaten sürekli olarak Sağlık Bakanlığınca yetkili kurumlar bu konuda gerekli denetimleri yapmaktadır. Ayrıca, ekiplerimiz sürekli olarak depolarımızda gerekli kontrolleri sağlamaktadırlar.
İlçemizde son günlerde içme suyu ile dillendirilen konuların gerçeği yansıtmadığı, Giresun Halk Sağlığı Laboratuvar Müdürlüğünce gerçekleştirilen tahlillerle belgelenmiştir.
Vatandaşlarımıza özellikle belirtmek isterim ki, içme suyu hepimizin tükettiği yaşam kaynağımızdır. Tirebolu’da tüketilen içme suyu 7.24 pH değeri ile en kaliteli içilebilir su sınıfındadır. Bu kalitenin düşmesi durumunda yaşanabilecek tüm problemler için gerekli önlemler istisnasız alınmaktadır. Halkımız gönül rahatlığı ile şehir içme suyunu tüketebilirler.”