Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da hedef 20 bin nüfusa ulaşmak

Tirebolu’nun yatırımlardan daha fazla

Tirebolu’nun yatırımlardan daha fazla pay alması ve hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla harekete geçen Belediye Başkanlığı, ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarıyla İstişare Toplantısı yaparak, muhtarlardan nüfus arttırımı konusunda destek istedi. Tirebolu’nun merkez nüfusunda ilk hedeflerinin 20 bin kişi olduğunu ifade eden belediye yetkilileri, düzenledikleri toplantıda konuyu en ince detaylarıyla muhtarlara ilettiler. Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ilçe dışında olduğu için katılamadığı toplantıya; Belediye Başkan Vekili Mehmet Pir, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Cebecioğlu ve Besim Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkan Vekili Enver Yiğit, İl Genel Meclisi Üyeleri Ömer Hıdır ve Resul Özdemir ile köy ve mahalle muhtarları iştirak etti.
AK Parti Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu İstişare Toplantısında; Tirebolu’nun yatırımlardan daha fazla pay alabilmesi için, ilçe nüfusunun en az 20 bine çıkarılması gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, bu konuda köy ve mahalle muhtarlarına önemli görevler düştüğünü ifade ettiler.
“TİREBOLU’NUN GELİŞMESİNİ İSTİYORSAK, NÜFUSUMUZU BURAYA ALDIRMALIYIZ”
Tirebolu’da oturup da ikamet adresini köyde gösteren çok sayıda kişi olduğuna dikkat çeken belediye yetkilileri, “Belediyemize Hazineden gelen ödenek kişi başına hesaplanarak belirleniyor. Şehir nüfusumuz ne kadar çok olursa, Hazine’den alacağımız ödenek de o kadar artıyor. O yüzden ilçede oturup da ikametini köylerde gösteren vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu konuda muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor. Köylerdeki nüfusu seçim öncesinde yine istediğiniz yere alabiliyorsunuz. Üstelik Yerel Seçimlere 3 yıldan fazla bir zaman var. Köylerdeki muhtarlık seçimlerini düşünenler varsa, bu işin kolayı var; seçimde 5-6 ay önce şehre getirdiğiniz nüfusu tekrar geri alabilirsiniz. Bu konuda tüm muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Çünkü, Tirebolu hepimizin. Köylerimiz var ama, ilçe merkezimiz Tirebolu’dur. Biz bir bütünüz. Bu ilçeyi kalkındırmak için merkez nüfusumuzu önce 20 binlere, ardından 25 binlere çıkarmak gerekiyor” diyerek, Tirebolu’ya getiricek yatırımların ilçe nüfusuyla bağlantılı olduğunu yinelediler.
Öte yandan, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, ilçe sahilinde yer alan reklam bilbordlarından yaptığı duyuru ile merkezde oturup da ikametleri köylerde olanlara çağrıda bulunarak, bu durumdaki vatandaşların nüfuslarını ilçe merkezine aldırmalarını istedi.