Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar devam ediyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla uygulanan; ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında ilimizdeki tarıma dayalı ekonomik yatırımlar devam etmektedir. İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Güce ilçesinde yapımı devam eden çay işleme tesisinde incelemelerde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla uygulanan; ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında ilimizdeki tarıma dayalı ekonomik yatırımlar devam etmektedir. İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Güce ilçesinde yapımı devam eden çay işleme tesisinde incelemelerde bulundu. Angın şöyle dedi: “Bakanlığımızca 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan program çerçevesinde Giresun ilimizde 45 işletmeye toplam 26 milyon 384 bin 768 TL yatırım karşılığında 11 milyon 636 bin 619 TL hibe ödemesi yapılmıştır. Bu yıl 6 işletmenin 9 milyon 12 bin 634 TL’lik yatırımlarına destek sağlanmaktadır.

Bu kapsamda Güce ilçemizde üretilen çayın değerlendirilmesi amacıyla Kahyaoğlu Ganezler Tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulmakta olan çay işleme tesisi 15 kişiye iş imkanı sağlayacak ve 2 milyon 500 bin TL’ ye mal olacaktır.”

İl Müdürü Angın ayrıca ‘KKYDP Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara’ bu yıl ki %50 hibe başvurularının 11 Aralık 2017 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.