Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP, “Racon memura kesildi”

Saadet Partisi İl Başkanı

Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Bektaş, memur ve memur emeklilerine yapılan zam için değerlendirmelerde bulundu.

Memur ve memur emeklilerinin çok daha fazlasını hak ettiğini vurgulayan Bektaş, “Yüzde 7 büyüdüğü iddia edilen Türkiye’de kamu çalışanlarına düşen pay bu olmamalıydı. Enflasyonun altında kalan her artış memuru daha da fakirleştirmektedir. Maalesef memur bir kez daha enflasyona ezdirilmiştir. Güncel ifadesiyle söylemek gerekirse racon memura kesilmiştir” dedi.

Enflasyonun çift hanelere çıktığı bir dönemde yapılan bu zammın aslında ekonomik açıdan işlerin hiç iyi gitmediğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Bektaş; “AKP hükümetindeki ekonomi ile ilgili bütün sorumlular yaptıkları açıklamalarda ortaya pembe bir tablo çiziyor. Mikrofonun arkasına geçen herkes ekonominin şaha kalktığından dem vuruyor, ülkenin büyüdüğünden ve refah düzeyinin yükseldiğinden bahsediyor. Ama söylenenler ile yapılan icraat çelişiyor. Bunun en büyük göstergesi de memura verilen zam oranları. Aslında biraz cesaretleri olsa hiç zam yapmayacaklar, birkaç sene bu parayla idare edin diyecekler ama maalesef önümüzde seçim var” dedi.

Ekonomi yönetiminin Orta Vadeli Programda sene sonu için öngördüğü hedeflerin fersah fersah aşıldığına dikkat çeken Bektaş; “Sene sonu için hedeflenen 46 milyar TL. bütçe açığı (zararı), şimdiden aşılmış ve 60 milyar TL. seviyelerine çıkmıştır. Dış ticaret için hedeflenen açık (zarar) ise alarm vermektedir. 2017 yılı için iç borçlanma 2 katını çıkmıştır. Üstelik bu borçlanmayı yapabilmek içinde %11-12 faiz ile piyasaya 2019-2027 vadeli devlet tahvili sürülmektedir. Bu ise, küresel siyonist sermaye ve bankerlerin iştahını kabartarak, yurtdışından dolar getirip bozdurarak devlet tahvili satın almalarını sağlamaktadır” dedi.

Refah-Yol hükümeti döneminde 11 ayda ekonomi ile ilgili gerçekleştirilen şahlanmanın, 15 yıldır iktidarda bulunan AKP hükümeti tarafından yapılamadığını, hatta yanına bile yaklaşılamadığını söyleyen Bektaş; “11 ayda rantiyenin musluğu kesilerek memura, emekliye, çiftçiye, üreticiye kısacası halkımıza aktarılan para, maalesef 15 yıldır iktidarda bulunan AKP hükümeti tarafından tekrar rantiyeye bağlanmıştır” dedi.