Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SÖNMEZ’DEN AKSU’YA ANLAMLI TABLO

Milis Yarbay Osman Ağa

Milis Yarbay Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitleri anma etkinliklerine katılan, Giresun ile Polatlı’nın kardeş şehir olmasında önemli rol oynayan Polatlı Karadenizliler Derneği Başkanı Zeki Sönmez Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya 1917 yılında 43. Alay 1. Tabur 1. Bölük yemek listesi tablosu hediye etti.
Başkan Kerim Aksu, Giresun’un bağrından çıkan 42. ve 47. Gönüllü Alayların kurtuluş mücadelesinde geri dönmeyi düşünmeden canlarını feda ettiğini işaret ederek; “Gönüllü Alaylarımız 5 bin kişi gidip, 250 kişi dönmüştür. Bağımsızlık ve Cumhuriyet için Mustafa Kemal’in önderliğinde, Anadolu insanı  kadın, erkek, çocuk düşmanın karşısına geçmiştir. Bu ülke kolay kurtulmamıştır. O günleri bilemezsek, bu günleri anlayamayız. Polatlı Karadenizliler Derneği Başkanı Zeki Sönmez beyefendi, Giresun Gönüllü Alaylarının Polatlı da verdiği mücadelenin ortaya çıkmasına büyük emek vermiştir. Kendisine her zaman şükranlarımızı iletiyoruz. Bu anlamlı tabloyu itinayla saklayacağım” dedi.
Polatlı Karadenizliler Derneği Başkanı Zeki Sönmez, bu topraklarda yaşayanların, geçmişte verilen mücadeleyi anlaması ve sonraki kuşaklara anlatması gerektiğini, Giresun’un bu açıdan takdir edilecek bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.