Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şevki Yılmaz konferansına yoğun ilgi

Bulancak Belediyesinin organizasyonu ile

Bulancak Belediyesinin organizasyonu ile Bulancak İlçesinde konferans veren 20. Dönem TBMM  Rize Milletvekili ve Rize Eski Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
AK Parti iktidarı öncesinde yaşanan ekonomik ve siyasi krizleri anıları ile anlatan Yılmaz, yaşadıkları acı günleri anlatırken izleyenler göz yaşlarına hakim olamadı.
Türkiye’nin referandum sayesinde ayağa kalkacağını söyleyen Şevki Yılmaz, “16 Nisan’da “Evet” oyu ile ülkenin önündeki engellerin bertaraf edileceğini söyledi. Türkiye’nin geride bıraktığı 90 yıllık siyasi tarihinde atlattığı badirelere dikkati çeken Yılmaz, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi devlet adamlarının kıymetinin bilinmediğini ifade etti. Geçmişte aynı partiden başbakan ve cumhurbaşkanlarının anlaşamadığına şahit olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Biz Tayyip Erdoğan’ın hazırladığı yasaya güveniyoruz. Milleti için bir yasa getirdiğini biliyoruz. Bu yasalar bu milletin önünü açacak, millete nefes aldıracak. Bu değişiklik beklediğimiz değişikliğin kapısını açacak. Onun için mazlumları tutmaya evet, Türkiyeyi güçlendirmeye evet, Kürt-Türk kardeş olmaya evet, Alevisi Sünnisi ile birleşmeye evet, ağlayan mazlum coğrafyaya sahip çıkmaya evet” dedi.
Yılmaz, “Milli gelir 2 bin dolardı. Biz ilerlemeler kaydettik. Devletin ayağındaki takozlara rağmen. O takozlar 16 Nisanda kırılıyor, asıl korkuları O. 16 Nisanda devleti tutabilene aşk olsun. Mili geliri 12 senede 12 bin dolara çıkardık yaş ortalamasını erkeklerde 70, kadınlar 73 oldu” dedi.
28 Şubat sürecinde yaşananları, Osmanlının son dönemi ve Sultan Abdülhamit üzerinde duygusal örnekler veren Yılmaz son olarak “Eğer Evet çıkarsa Türkiye prangalarından kurtulacak” dedi.