Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçim Yasası değişikliği yeni bir seçim oyunudur”

Emek Partisi Giresun Temsilcisi

Emek Partisi Giresun Temsilcisi Halit Keskin, AKP ve MHP tarafından hazırlanan seçim yasası teklifinin içeriğine tepki gösterdi. Keskin, “AKP Seçim Kanunlarında değişiklik yapılmasına dair bir kanun teklifi getirdi. Teklifin bütün maddeleri önümüzdeki seçimde AKP ve MHP’ye nasıl avantaj sağlarız diye yazılmış” dedi.

Emek Partisi Giresun Temsilcisi Halit Keskin, “Mevcut seçim mevzuatı zaten antidemokratik. Şimdi daha da geriye götürüyorlar seçim sistemini. Barajın yüzde ondan yüzde yediye indirilmesi bir ilerleme değil. MHP’yi Meclis dışında bırakmamak için düşünülmüş bir düzenleme. Demokratik bir seçim sistemi için barajın tümden kaldırılması gerekir” dedi.

SEÇİM HİLELERİNE YEŞİL IŞIK

Demokratik olmayan var olan seçim sistemini tamamen kendilerine göre yeniden düzenlendiğini belirten Keskin, “Seçime katılma koşullarında yapılmak istenen değişiklikler ise seçime sadece 2-3 partinin katılmasını hedefliyor. Seçim ittifakı hakkındaki düzenleme de aynı amaca hizmet ediyor. AKP 2002 seçimleri gibi bir seçim özlüyor. İstiyor ki üçte bir oyla milletvekilliklerinin üçte ikisini alsın. Bunun için seçime katılma koşulları ve ittifaklar ile oynamakla yetinmiyor, seçim kurullarını ve seçim kütüklerini de değiştiriyor. Sandık başındaki hileleri ile halktan alamadığı onayı alacağını düşünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim yasaklarından kendini çıkarıyor. Seçim döneminde devletin bütün olanaklarını kullanarak seçim çalışmalarına katılmayı yasalaştırıyor” dedi.

ADİL DEMOKRATİK BİR SEÇİM

Tasarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Keskin, “Bu tasarı Meclisten geçmemelidir. AKP-MHP’nin oyları ile geçerse Anayasa Mahkemesi iptal etmelidir. Bu yasal düzenleme ile yapılacak seçimler, seçim bile olmayacaktır. Faşist ve gerici partiler yıllardır “temsilde adalet yönetimde istikrar” diyerek halkın demokratik tercihlerinin sandığa yansımaması ve ilerici, devrimci, sosyalist partilerin seçim dışında kalması için elinden geleni yapmıştır. Bu getirilen yasa tasarısı ile artık seçim yaptım demek bile mümkün olmayacaktır. Adil ve demokratik olmayan seçimlerle iktidar olmanın hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu değişiklik hazırlığı bir kez daha gösteriyor ki adil ve demokratik bir seçim sistemi için halkın örgütlü mücadelesi, müdahalesi ve denetimi zorunludur. Adil ve demokratik bir seçim isteyen bütün herkesi seçim yasası değişikliklerine karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.