Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sabri Öztürk’ten Canikli’ye tam destek

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ten 62. Hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’ye tam destek.
Hükümet Kurma görevinin Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na verilmesinin ardından, ulusal basın ve yerel basında sık sık yer alan, yeni kurulacak olan 64. Hükümetin muhtemel bakanlar kurulu listesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak adı geçen Milletvekili Canikli’nin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanan 64. Hükümet Bakanlar Kurulu Listesinde yer almaması Giresun da kısa süreli bir şok etkisi oluşturdu.
Giresun da bazı kesimleri sevindiren ancak taraflı tarafsız birçok Giresunlunun, Canikli’nin bakan olamamasına üzülmesi ve sosyal medya başta olmak üzere birçok ortamda bu üzüntülerini dile getirmelerinin yanında, yine aynı platformlarda gündeme getirilen bir diğer husus da, Giresun halkının büyük çoğunluğunun gözünde Canikli’nin gücünü bakanlıktan değil Ak Parti içerisindeki ağırlığından aldığı, bakan olmasa bile her zaman gücü ve ağırlığının tartışılamayacağı kanaati oldu.
Siyasilerin ve vatandaşların Canikli’ye olan desteğine Giresun Milletvekilleri de katılırken Ak Parti Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk de yaptığı açıklamalarda bu desteğini açık olarak deklare etti.
Öztürk, kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bakanımız Nurettin Canikli, 62. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yaparak ilimize ve ülkemize büyük hizmetler yapmıştır. Yeni Kabinede yer almasa da AK Partinin kurucusu, Genel Başkan Yardımcısı, KIT Komisyonu Başkanı, Grup Başkan Vekili olarak da ülkemize ve ilimize büyük hizmetler yapmıştır. Giresunlu olarak Bakanımıza şükran borçluyuz. Bundan sonra da Giresun milletvekilleri olarak takım kaptanımız olan Bakanımızla birlikte aynı aşkla aynı şevkle Giresun’unuza hizmete devam edeceğiz. Giresun’umuz mahzun olmasın” diyerek her zaman Canikli’nin yanında birlik ve beraberlik içerisinde, bir takım olarak Giresun’a hizmet edecekleri mesajı verdi.
AK Parti içerisinde tartışmasız bir güce sahip olduğu malum olan Canikli’nin bu gün açıklanan AK Parti Grup Yönetiminde tepe yönetimde yer alması ve tekrar Ak Parti Grup Başkan Vekilliğine getirilmesi bunun ispatı oldu.
Milletvekili Öztürk, Canikli’nin Grup Başkan Vekili olmasını da yine sosyal medya üzerinden verdiği bir mesajla kutlayarak “AK Parti Grup Yönetimi seçildi. Yeniden Grup Başkan vekili olan Giresun Milletvekilimiz Nurettin Canikli ile diğer tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Böylece bazı çevrelerin beklentilerinin aksine bu dönem Giresun Milletvekillerinin TBMM’de birlik ve beraberlik içerisinde önemli hizmetlere imza atacağı kanaati toplumda karşılığını bulmuş oldu.