Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rüzgar sörfüyle Karadeniz'i geçiyor

– Norveç’ten 2017 yılı mayıs ayında dünyayı gezmek için rüzgar sörfüyle yola çıkan Jonathan Dunnett, Ordu’nun Ünye ilçesine ulaştı

- Norveç'ten 2017 yılı

ORDU (AA) – Norveç'ten rüzgar sörfüyle Mayıs 2017'de dünya turuna çıkan 45 yaşındaki Jonathan Dunnett, gezisinin Türkiye ayağında Karadeniz'i geçiyor.

Rüzgar sörfüyle bu yıl Rusya ve Abhazya sınırına ulaşmayı hedefleyen ve yolculuğunu bisikletle Norveç'e dönerek tamamlamayı planlayan Dunnett, Ünye ilçesinde mola verdi.

Sörfünü ilçe sahilinde Yalı mevkisine çeken ve iki gün konaklayan Dunnett, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyaya barış ve dostluk mesajı vermek adına dünya turuna çıktığını söyledi.

Rusya'ya yaklaşık 4 haftada ulaşmayı planladığını Dunnett, Norveç'ten yola çıktıktan sonra sırasıyla İsveç, Danimarka, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Yunanistan'ı geçtim ve Türkiye'ye ulaştım." dedi.

Yolculuk sırasında bazı zorluklarla karşılaştığını ancak bunları aştığını ifade eden Dunnett, "Yolculuğum sırasında güçlü rüzgarlar, büyük dalgalar, bazen hiç rüzgar olmayışından dolayı sorunlar yaşadım ve gidemediğim zamanlar oldu. Bu sorunları da deneyimle aştım." diye konuştu.

Dunnett, rüzgar sörfüyle yaptığı dünya turunda, mola yerlerini ihtiyacına göre ve tesadüfen belirlediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ünye'de tesadüfen konakladım. Biraz yiyecek, biraz su almam gerekiyordu, gördüm ve geldim. Gece uyku tulumunda kaldım. Gelince buranın arkadaş canlısı iyi bir yer olduğunu hissettim. Ayrıca yapacak işlerim de vardı. Rüzgar da çok iyi olmadığı için bir gün daha kalma kararı aldım. Çok insanla tanıştım. Sörfümle dünya turu normal hayat gibi, bazı günlerde zor oluyor. Gittiğim yerlerde fotoğraf çekip sosyal medya hesabımdan yayınlıyorum. Ünye'de de notlar alıp yazmayı tercih ettim."

Jonathan Dunnett, mola verdiği yerlerde yaşayan insanların kendisine sıcak davrandığını, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdiğini anlattı.