Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pide, zeytin ve su ile iftar açtılar

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da, Uygur Türkleri’ne karşı Ramazan ayında oruç tutmayı yasaklayan Çin’i protesto etmek için “Pide, Zeytin, Su bizden, seccadeni al gel” sloganı eylem düzenlendi. Giresun’dan Sedat Gençalioğlu tarafından sosyal medya üzerinden organize ederek Atatürk Meydanı’nda düzenlediği protesto eylemine vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Giresun Atatürk meydanına iftar vakti kurduğu stantla vatandaşlara pide, zeytin ve su dağıtan Gençalioğlu İftardan sonra yaptığı Basın açıklamasında, Çin’in Müslümanlara yönelik uygulamalarına son verilinceye kadar tepkilerinin süreceğini söyledi.
Gençalioğlu, “Çin’in Müslümanlara karşı bu utanç uygulamalarına sessiz kalmamız beklenemezdi. Ben günler öncesinden sosyal medya üzerinden vatandaşlarımıza davette bulundum. Bizler Müslüman Türk vatandaşları olarak oralarda bu zulmü yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkmalıyız bizler onlar için en azından sesimizi birazcık olsun yükseltmeliyiz ve bunu fark ettirmeliyiz. Bugün benden bunu fark ettirmek için sosyal medya üzerinden başlattığım “Pide, Zeytin, Su bizden Seccadeni al gel” kampanyasına katılanları çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan iftarı ardından katılımcılara Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı işkenceyi anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi