Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel İdare’ye 25 Milyon Lira borcu olan kim?

CHP İl Genel Meclisi

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Özel İdare faaliyet raporu ile ilgili zehir zemberek soruları peş peşe sıraladı.

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Özel İdarenin faaliyet raporunu değerlendirdi.
Yılmaz, yaptığı konuşmasında, “Faaliyet raporunu değerlendirmek, ayrıca meclisin bilgi edinme ve denetim yolunu da kullanmak isterim” dedi.
Yılmaz; ”Kiralık yerlerden ve kişilerden alacaklar bölümündeki 25 Milyon 732 Bin TL.dir. Yani İl Özel İdaremize bu kadar hatırı sayılır borcu olan kişi yada kişiler kimdir?. Bunun listesini talep ediyoruz. Ayrıca alacakları için geçen dönem kurumdan temlik verilen kişi ve şirketlere borç durumu nedir?” diye sordu.

KERASUS’UN YERİNİ GÜNDEME GETİRDİ

CHP’li Mehmet Yılmaz, 3 yıl önce satışı yapılan Bulancak Belediyesi sınırları içindeki Kerasus arazisi ile ilgili olarak yönettiği soru da ise” İl Özel İdaremizden alacaklı bir şirkete, 10 Milyon civarında bir bedelle satmıştınız. Bu paranın %90’ı Özel İdarenin borcuyla mahsuplaşılmıştı. Bu ihalenin şartnamesinde yer alan 5 yıldızlı Otel yapma şartı da dönemin Valisi tarafından tapuya şerh olarak koydurulmuştu.

Ancak bu bir türlü başlatılmayan ve gerçekleştirilmeyen otel inşaatı ile ilgili geçmişte bir komisyon çalışması yapılmıştı meclisimizce. Fakat bugüne kadar bu yeri satın alan firmanın sürekli el değiştirdiğini görüyoruz. Dolayısı İmar durumu ve işlemleri tamamen Bulancak Belediyesinin uhdesinde olan bu projenin son durumunu merak ediyoruz. Şayet firmanın son sahipleri süresi içinde otel inşaatını başlayıp bitirmez ise, tapu şerhinin gereği olan işlemi yapmanız yani Kerasus arazisini tekrar geri almamız halkımızın menfaatine olacaktır. Bu konuda İl Genel Meclisimizden yeni bir komisyon çalışması talep ediyoruz.”dedi.