Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel İdarenin taşınmazları CHP’nin gündeminde

CHP Giresun İl Genel

CHP Giresun İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, mecliste yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkarılan taşınmazları gündeme getirdi.

Yılmaz, “Bir mirasyedi anlayışı ile ta bizim bildiğimiz 2014 yılından beri envanteri çıkarılan ve satışı süregelen il Özel idaremizin yani Köylümüzün malı mülkü eritilmeye devam etmektedir” dedi.

Yılmaz konuşmasında şunları söyledi” Başından beri Özel İdareler kapatılacak teziyle başlatıldı bu yıkım. Şimdilerde borç batağından çıkmak için, Teyyaredüzü İl Özel İdare hizmet binasının %75’ine karşılık alınan kolay satılabileceği düşünülen parça yerler satılmaya devam ediyor.40 kişilik Meclisin 7 sandalyesine sahip olan CHP’si grubu olarak bu satışlara hep karşı olduk olmaya da devam edeceğiz. 26.04. 2022 tarihinde ihale yoluyla satışına Encümen tarafından karar verilen 5 adet taşınmazımız daha var. Bunların 3 adetinin İl Genel Meclisi kararları geçen yıl yani 07.09.2021 tarihinde,2 adeti ise geçen ay yani 04.03.2022 tarihinde bizim ret oylarımıza rağmen alınmıştı. Bu satışa çıkarılan taşınmazların 3 tanesi ile ilgili çarpıcı tespitlerimiz ve uyarılarımız olacaktır. Bunlardan İmar plan değişikliği Giresun Belediyesi bypass edilerek Çevre Şehircilik Bakanlığına yaptırılan 783 Ada,98 parseldeki Eski SSK Hastanesi yerinin 12831,27m2 si. Geçen dönem Belediyemiz buradaki TOKİ’nin Konut olarak plan değişikliğini mahkemeye taşımış, belediye itirazında haklı bulunmuş, plan değişikliğinde kamu yararı görülmediğinden burası Park ve yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Şimdi ise yeniden Bakanlık tarafından konut alanına çevrilmiştir. Burası için Belediye Meclisi CHP Grubu tarafından plan değişikliğine açılmış dava var. 3. sorunlu gayrimenkul, yine aynı mahallede 750 Ada,269 parselde Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil arasındaki taşınmazdır. Daha önce TOKİ’nin zemini yani eski bir dereyi bahane ederek jeolojik sebeplerden, önce Öğrenci Yurdu, sonra da Diş Hekimliği Fakültesi yapılamaz dediği yere nasıl konut alanı planı yapıp Özel İdareye bu yeri becayiş edebiliyor? Çevre Şehircilik ya da TOKİ bize bunu izah etmelidir Dolayısı ile bu taşınmazımızın imar planı da dava konusudur. Diğer taşınmazımız Gedikkaya mahallesindeki becayiş ile aldığımız 335 Ada,4 parseldeki arsamızdır. Eski Belediye Özel Sağlık Alanı iken yerini konut ve ticaret alanına çevirdiğinde Giresun Valiliği dava açarak bu plan değişikliğini engellemişti. Ancak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün talebi ile Yeni Belediye Meclisi burayı Otel Yerine çevirdi. Bu plan değişikliğinin Belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesi ile CHP Grubu açtığı davayı kazandı. Yani şimdi burası ancak Özel Sağlık Alanı olarak satılabilir. 4.olarak satılığa çıkarılan yerimiz Keşap İlçesi Karabedir mahallesi 332 Ada,1 parseldeki eski cezaevi ve arsası. 5. Bulancak İlçesi İhsaniye mahallesi 15 Ada, 25 parseldeki arsadır.”