Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSMAN AĞA YENİKAPI’DA CANLANDIRILDI 

İstanbul Yenikapı’da devam eden

İstanbul Yenikapı’da devam eden 11. Giresun Günlerinde Osman Ağa ve Milli Mücadele kahramanlarımız canlandırıldı.
Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan çalışma ile Milli Mücadele de destan yazan gönüllü alaylarımız Karazıpkalılar olarak takdim edildi. Belediye standında yapılan fotoğraf canlandırma sanatı ile anılan Osman Ağa izleyiciler tarafından alkışlandı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu burada yaptığı konuşmada, Giresun’un işgal görmediği halde iki gönüllü alayla Kurtuluş Savaşına katıldığını belirterek; “ Milis Yarbay Osman Ağa ve Milli Mücadele şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu gönüllü dedelerimiz 5 bin kişi gidip 250 kişi olarak dönmüştür. Onlara ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Bu kahramanlarımızı gelecek nesillere tanıtmak boynumuzun borcudur. Büyük Atatürk canını Giresunlu gönüllülere emanet etmiştir. Bu gurur hepimizin değeridir. Hepsini minnetle anıyorum “ dedi.
Giresun Günlerine ziyarette bulunan Kardeş Şehir Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun Yalova da kendisine destek verdiğini ifade etti. Salman, “ Biz sizinle kardeş olduk. Aksu festivaline katılacağım. Buradan tüm Giresunlu hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Kerim  Aksu, kardeş şehir belediye başkanı Vefa Salman’a  sanatçı Bülent Öztürk tarafından yapılan Giresun Başlıkçı Kayığı maketi hediye etti.