Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osman Ağa ve Giresun Uşaklarını anıyoruz

Bu haberin fotoğrafı yok

Milli Mücadele’de tarih yazan Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitlerimizi gururla, onurla anıyoruz.

Kurtuluş günü bulunmayan Giresun’un ülke savunmasında oluşturduğu 42. ve 47. Gönüllü Alayların verdiği mücadele, bir kez daha anlatılacak. Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitlerimiz için 2 Nisan 2015 Perşembe günü saat 10:00’da Bulancak Durağı Osman Ağa ve Milli Mücadele Anıtı’nda tören düzenlenecek.

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan anma programında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Milli Mücadele’de atalarımızın vatan için yaptıkları Yavuz Koleji Tarih Öğretmeni Nazan Karabulut tarafından dile getirilecek. Belediye Başkanı Kerim Aksu günün anlamı ve önemini içeren bir konuşma yapacak.

Osman Ağa ve Milli Mücadele Anıtı’ndaki törenden sonra saat 11:00 da Osman Ağa’nın Giresun Kalesi’nde bulunan anıt mezarında dini tören yapılacaktır.

Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alpaslan komutasındaki Gönüllü Alaylarımızın Polatlı’da vatan savunması için verdikleri mücadele aynı gün saat 16: 00 da Belediye Yeni Nikah Salonunda düzenlenen toplantıda Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından Giresunlulara aktarılacak. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’da toplantıda bir konuşma yapacak.